Review: Het Baoase resort op Curacao

Curaçao, daar ga je heen om te relaxen. Zon, zee, strand, feesten, you name it. Maar wat als je nou eens echt full options wil genieten? Lekker tot rust komen met niemand om je heen? Wij namen een kijkje in het het Baoase Resort, het enige vijfsterren resort van Curacao.

Toekan met humor

Voordat je je tong breekt, je spreekt de naam van het resort uit als BA-oase. Dit is een kwinkslag naar de oprichters van het resort, Bibi en Ad van der Valk. Humor first class. Zo heb je er het Bibi Beach en ook een Bibi Boot, de Bibi Power. De familie Van der Valk kennen we natuurlijk van hun hotels en restaurants in Nederland. Ook het Kontiki Beach Resort, in het nabij gelegen Mambo Beach behoort tot de familie.

Even zoeken, maar dan heb je ook wat

We moesten even zoeken toen we op weg waren naar het Baoase resort. Gelegen nabij Mambo Beach, maar verstopt in een woonwijk met weinig franje. Er staat ook nergens een lomp schreeuwend reclamebord op je te wachten. Eenmaal gevonden kom je bij een grote onopvallende poort aan. Na aanmelding gaan de deuren voor je open, en dan is het of je in een andere wereld terecht bent gekomen.

Het complex kent 23 zeer luxe villa’s, die allen hun eigen zwembad, keuken, douche, buitendouche en bad hebben. In die villa’s is het dus echt heel prima vertoeven. Toen wij er waren was het volledig uitverkocht. Hier hadden we echter niets van gemerkt. Het complex is zo opgebouwd dat de bewoners elkaar nauwelijks tegengekomen. Gezellig!

The Master Villa: prima deurrubbers

Het summum is echt de Master Villa. Ten tijde dat wij er waren was deze helaas bezet waardoor we geen hoogstpersoonlijke inspectie konden verrichten. Niet dat we van plan waren de koelkastrubbertjes ala Rob Geus te checken, maar toch.

De Master Villa heeft een boven en een beneden verdieping en een dubbele infinity pool. Je kijkt uit op je eigen zwembad, vervolgens op het privé strand en vervolgens weer op de zee. Triple nice!

Verder op het lijstje: een buiten en binnendouche & bad, inloopkast, TV’s die in het interieur verdwijnen, automatische gordijnen-bediening, een kantoor en een prachtig Italiaans design keuken. Mocht je het in je hoofd halen om te koken. Ondanks dat de Master Villa gigantisch is, is deze (bewust) nauwelijks goed te zien op het resort. Door de ligging maar ook door de vele palmbomen ligt deze lekker verscholen.

Bali op Curacao

Het gehele resort is ingericht in een rustgevende Balinese stijl. Overal vind je mooie Boedha’s, het personeel loopt rond in sarongs en de villa’s zijn ingericht op een Aziatische wijze. Mooi!

Alicia Keys in de helikopter

Foto’s maken? Verboten! Goed, voor ons werd natuurlijk maar al te graag een oogje dichtgeknepen. Lekker internetten op het strand? Dus niet hé, er zijn expres geen wifi punten neergezet. Maximale rust gegarandeerd! Het resort is compleet gericht op luxe en privacy. Omdat iedere villa zo goed verborgen zit tussen de palmbomen is het nauwelijks mogelijk om elkaar te zien, of even contact te maken. Wel zo handig als je even geen zin hebt in andere mensen. Wulpse rijke milfjes kijken was er dus ook niet bij. Mocht je helemaal geen zin hebben in pottenkijkers dan is het resort ook via een helikopter te bereiken. Wel zo handig!

Het personeel was erg discreet, maar na enig aandringen en kleine hints konden we opmaken dat sterren als Alicia Keys en Stevie Wonder er ook af en toe bivakkeren. Een bekend voetballertje of één, twee kom je er ook regelmatig tegen.

Het strand: Eigen beach butler

Aan het (privé)strand liggen kunnen we je ook aanraden. Je wordt ontvangen door een beach butler die de gehele dag tot je beschikking staat. Terwijl je aan het genieten bent van een drankje worden de strandbedden voor je opgemaakt. En die zijn heerlijk! Het zijn een soort matrassen in de vorm van een Fatboy kussen, die de beach butler met een bepaalde taekwondo techniek voor je in elkaar zet. Navraag leert dat ze van het merk Smooff zijn. Ook de hapjes en drankjes die tussendoor naar je toe gebracht worden zijn uitstekend!

Prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van welke periode je er een verblijf wilt, wanneer je boekt en in welke villa je wilt verblijven. Wij waren er in september, waar ons verteld werd dat een overnachting in een vila 1400 dollar per nacht kost. Een verblijf in de Mastervilla zou 6000 dollar per nacht kosten. Als je echter ruim op tijd boekt en met een stel vrienden verblijft in een villa kunnen de kosten best meevallen!

Eindoordeel

De familie Van der Valk is goed bezig. Nadat ze enkele jaren geleden ook al hun hotels in Nederland flink hebben gemoderniseerd hebben ze ook op Curaçao twee prachtige resorts weten neer te zetten, waarvan het Baoase resort gericht is op privacy en high-end luxe. En dat is ze goed gelukt!

In het resort kom je echt tot rust. Toen wij er waren was het schijnbaar ramvol geboekt, toch hadden we echt het idee dat er nauwelijks iemand op het resort was. De hele dag een persoonlijke beach butler tot je beschikking hebben en de oprechte vriendelijkheid van het personeel zorgen er voor dat je je een echte VIP voelt.

Mocht je 1400 euro per nacht wat gortig vinden maar toch een kijkje willen nemen: je kunt ook gebruik maken van een dagpas. Voor 50 dollar kun je er een dag heerlijk op het strand verblijven. Ook is er mogelijkheid om op het resort te gaan dineren.

 

 

 

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…