De 10 mooiste golfbanen ter wereld

De golfbaan is er niet alleen om een balletje te slaan, maar ook voor het opbouwen van (zaken)relaties en soms ook de locatie waar deals geclosed worden. Maar het belangrijkste is dat het ontspanning biedt en je op een sportieve manier laat genieten van de natuur. Daarom hebben we voor jou de mooiste golfbanen ter wereld op een rijtje gezet:

Mooiste golfbanen ter wereld

Pine Valley Golf Club, Clementon, New Jersey

Deze golfbaan, gelegen in de Lonesome Pine Barrens van New Jersey, is gesteld op zijn privacy, niet gemakkelijk te vinden en heeft daardoor ook iets mysterieus. De oprichters opende de club in 1913, kochten 75 hectare aan smerige pinelands en maakten hier een prachtige golf course van. Later kochten zij 168 hectare aan bosgrond bij en dit is wat Piney Valley zijn sprookjesachtige karakter geeft en een van de mooiste golfbanen op de wereld maakt.

Cypress Point Club, Pebble Beach, Californië

Cypress Point Club is te vinden in het zuiden van Pebble Beach in Californië en vorm gegeven door architect dr. Alister Mackenzie. De Exclusieve Club heeft een 18-hole course, die niet zomaar voor iedereen te betreden is. Cypress Point Club is erg privé, maar eveneens een van de mooiste golfbanen van de wereld.

Muirfield Village Golf Club, Gullane, Schotland

Het huis van s’ werelds oudste golf society werd voor het eerst geopend in 1744. Meer dan 200 jaar later won Jack Nicklaus hier zijn eerste British Open on the green dichtbij Edinburgh. De meeste golfers beschouwen Muirfield als een bijzonder veeleisende golfcourse, waar je vaardigheden op de proef worden gesteld. Dit maakt dat hij in dit rijtje niet mocht ontbreken.

Old Course, St. Andrews, Schotland

Van alle golfbanen in deze lijst is de Old Course in St. Andrews misschien wel de bekendste. Iedere golfer zou wel een keer in zijn leven dit Schotse stukje geschiedenis willen betreden. De Old Course kent vier 18-holes banen, één 9-holes baan en een oefencentrum dat voor iedereen op is, maar waar een reservering vereist is. Deze golf club, gelegen in de duinen van de Noordzee, is naast iconisch ook een van de mooiste golfcourses op de wereld.

Golf Links, Pebble Beach, Californië

De tweede golfclub op deze lijst afkomstig van Pebble Beach, California en waarschijnlijk de bekendste baan in de Verenigde Staten. Deze golf course geeft een prachtig zicht over de Pacific Coast van California. Wind is hier een belangrijke factor on the green. Be prepared!

Royal Melbourne Golf Club, Melbourne, Australië

Deze privé club is gelegen in het oosten van Australië en heeft twee 18-holes banen, genaamd East en West. Voor toernooien en leden evenementen vormt de Royal Melbourne Golf Club The Composite Course met 12 holes van West en 6 holes van East. De club werd opgericht in 1959 als thuisbasis voor de Canada Cup, tegenwoordig World Cup.

Shinnecock Hills Golf Club, Southampton, New York

Het eerste golf clubhuis van de Verenigde Staten werd in 1893 gebouwd naar het ontwerp van Stanford White in Southampton, New York. Shinnecock Hills was ook de eerste golfclub die het toe liet dat vrouwen ook lid konden worden. Het glooiende terrein aan de zuidelijke oever van Long Island schept een prachtige golf omgeving en door de wind die meegevoerd wordt door de Atlantisch Oceaan kan de course een absolute uitdaging zijn.

Augusta National Golf Club, Georgia

De eerbiedwaardige club in het centrum van Georgia is misschien wel het meest geprezen toernooi in de Verenigde Staten. Prachtige azalea’s bloeien langs the green van deze club, maar laat je niet verrassen door de schoonheid van de course. De Augusta National Golf Club biedt plaats aan de drie moeilijkste holes in de golfsport, bekend als “Amen Corner”.

Pinehurst Country Club, North Carolina

De Pinehurst Country Club werd opgericht in 1984 in de Sand Hills regio van North-Carolina. Pinehurst heeft acht uitstekende banen met meer holes dan de omliggende clubs. Daarnaast staat de club bekend om zijn prachtige design en kreeg het iconische status nadat Payne Stewart in 1999 de US Open won, zijn laatste voor zijn dood in een vliegtuig crash.

Royal County Down Golf Club, Newcastle, North Ireland

De meer dan 100 jaar oude Royal County Down Golf Club heeft twee 18-holes banen en bevind zich tussen de schitterende bergen van Mourne en de Ierse zee. De golfbanen bieden een prachtige omgeving met een grote diversiteit aan planten en bomen. Het hotel van de club bevind zich op 48 kilometer van Belfast en 145 kilometer van Dublin, dus ook qua algemene sightseeing zit je hier perfect!

Mis je er nog één? Let us know!