De 10 meest bekende straten in de wereld

CREDITS: Jordhan Madec

Als we reizen dan gaan we meestal op een land of stad af. Logisch want het totaalplaatje is waarom je voor een bepaalde eindbestemming kiest. Maar sommige bestemmingen hebben één pronkstuk waar iedereen eigenlijk voor gaat. Dit zijn dan de toeristische trekpleisters. In sommige steden is dat het strand – denk aan onze eigen Scheveningen – en in andere steden is dat een gebouw. Maar andere steden hebben ook wereldberoemde straten waar iedereen overheen wil lopen of rijden. Die iconische straten hebben wij op een rijtje gezet voor je.

Warning: normaal gesproken zijn we niet zo van de toeristische attracties, maar je zal merken dat we er in dit artikel niet omheen konden.

Meest iconische straten ter wereld

10. Lombard Street – San Francisco

De straat staat bekend als een van de meest bochtige straten ter wereld. Veel mensen hebben niet in de gaten dat dit slechts een klein deel van de gehele straat is. In het bekende stukje van de straat zitten acht scherpe bochten op kleine afstand van elkaar. De straat is bestemd voor eenrichtingsverkeer. We vragen ons af wat er was gebeurd als ze dit niet hadden besloten..

9. Khao San Road – Bangkok

Zin om aan je skills te werken op het gebied van mensen ontwijken? Loop dan eens over de drukste straat van Bangkok. Het loopt over van toeristen en backpackers want alles is er spotgoedkoop. Overal worden souvenirs aangeboden en ook street food kun je hier voor een appel en een ei verkrijgen.

8. La Rambla – Barcelona

Oorspronkelijk was deze straat een droge rivierbedding, maar tegenwoordig is het een van de meest bekende straten ter wereld. De straat is ongeveer 12oo meter lang en staat bekend als een drukke, maar vooral gezellige straat. Buiten dat om heeft ‘La Rambla’ ook nog een belangrijke functie in het netwerk van het openbaar vervoer. Het is verkeersknooppunt waar veel ondergrondse metro- en treinstations samen komen.

7. Broadway – New York

Een van de grootste straten in Manhattan en natuurlijk bekend vanwege de theaters. Broadway heeft veel verschillende bezienswaardigheden en iedereen die New York bezoekt, bezoekt Broadway. Voor mensen die van musicals houden of er in spelen is Broadway een heilig woord. Vanwege de geschiedenis, maar ook nog vanwege het heden.

meest bekende straten, De 10 meest bekende straten in de wereld
Foto: Jordhan Madec

6. Abbey Road – Londen

Is Abbey Road zo bekend of is het alleen het wereldberoemde zebrapad op Abbey Road genoeg? Die beroemdheid heeft straat vooral te danken aan de foto van The Beatles. Iedereen die hier wel eens is geweest heeft de foto vast en zeker nagemaakt.

5. Via Dolorosa – Jeruzalem

Gelovig of niet, deze straat staat bekend als de straat waar Jezus Christus zijn laatste stappen heeft gezet. Voor dat zijn kruisiging van start ging natuurlijk. Het zijn echt niet alleen gelovigen die deze straat bezoeken, veel toeristen komen hier ook een kijkje wagen.

4. Hollywood Boulevard / Walk of Fame – Los Angeles

Een onderdeel van de wereldberoemde Hollywood Boulevard is natuurlijk de Walk of Fame. Met meer dan 2500 sterren ingegraveerd in de tegels is dit een regelrechte trekpleister. Kijk hier niet op van mensen die op de grond liggen. Iedereen doet dit namelijk. Zoek je favoriete acteur, muzikant of regisseur uit en maak er foto van.

3. The Strip – Las Vegas

We schreven laatst al waarom je een keer naar Las Vegas moet. ‘ The Strip’ is eigenlijk gewoon Las Vegas, hier gebeurd alles. De grote casino’s, hotels en clubs zitten hier alleen aan gevestigd en meer heb je eigenlijk niet nodig. Terwijl we wel vinden dat je ook een keer naar de ‘oude strip’ moet gaan. Want daar krijg je nog een beetje het gevoel hoe het er vroeger aan toe ging.

2. Champs-Élysées – Parijs

De straat komt voor in ontelbaar veel Franse liederen, er is liedje geschreven over alleen de Champs-Élysées en de Tour de France eindigt er elk jaar. Er bevinden zich de duurste restaurant, meest luxe winkels en rond Arc de Triomphe is altijd een grote chaos. Dit alles samen maakt de straat toch wel één van de bekendste ter wereld.

1. Wall Street – New York

Als je het over Wall Street hebt, dan heb je het eigenlijk over de financiële wereld van heel Amerika. De straat wordt omringd door wolkenkrabbers en alle bekende beurzen zijn gevestigd in deze straat. Deze straat is zó belangrijk voor de wereld dat dit wel de meest iconische straat moet zijn.