Dit zijn de 5 beste weekendjes weg met je vrienden

Of je nou 25 bent, een vriendin hebt en in een dorp woont of dat je 35 bent, een vrouw én twee koters hebt rondlopen en je de randstad bent gaan wonen voor je werk, één ding moet je jezelf beloven: je gaat elk jaar een weekendje weg met je vrienden. Minstens één keer! Anders ben je gewoon een neppert. De locatie is belangrijk, maar laten we eerlijk zijn:  over het algemeen is het gewoon het belangrijkste dat je er een beetje goed kan zuipen. Nou laten we je vertellen dat dat bijna overal wel kan, maar dat het ook een goed idee is als je náást het zuipen wat toffe dingen kan doen. En wat dat betreft kunnen we een goed weekendje – mede kijkend naar geschikte locaties voor een korte reisduur – indelen in 5 categorieën:

5x Weekendje weg met vrienden

Voetbalreis naar Engeland

Voetbal leeft in Engeland meer dan in welk ander land dan ook. Het staat dan ook op de bucketlist van menig man om eens een voetbalwedstrijd in Engeland mee te pakken. En een Emirates Stadium of Stanford Bridge is leuk, maar een wedstrijd tussen twee ‘kleinere ploegen’ kan nog veel overweldigender zijn. Minder toeristen, dus meer fans. Ofwel: véél meer beleving. Wij gingen bijvoorbeeld naar de derby van het noorden, Sunderland tegen New Castle. Dat ging er op, maar de sfeer was top!

Daarnaast is op stap gaan in Newcastle gewoon een absolute must voor elke zelfrespecterende bierdrinkende vriendengroep. In dit artikel leggen we uit waarom.

Newcastle Voetbalreis - Manify1

Zonnetje pakken en bikini’s beoordelen in Spanje

Vanaf eind april kan je er vanuit gaan dat de meeste kustplaatsen in Spanje zonovergoten zijn. Dat wil zeggen héél véél dames die laten zien waarvoor ze de hele winter zo veel gesport hebben. Een weekendje Barcelona, Valencia of Malaga is dan ook het recept voor een onvergetelijke ervaring met je maten. Zuipen kun je er goed, maar als je je even met iets anders wilt bezighouden heb je cultuur, lekker eten, zon, zee, strand en natuurlijk de mooie dames.

What happens at the Spaanse kust, stays at the Spaanse kust.

Bikini Babe

Sportief

Zon, zee en zuipen is altijd leuk, maar kom op ook wij worden volwassen. Dat wil zeggen dat het helemaal niet zo verkeerd is om dit af en toe af te wisselen met wat anders. En wat vinden de meeste mannen nou tof, naast zuipen: sport! Boek een weekendje naar de sneeuw of ga bergbeklimmen en mountainbiken in de Algarve. Simpel, maar gegarandeerd succes.

Goedkoop los gaan in Oost-Europa

Dit is voor velen het meest voor de hand liggende weekendje weg met vrienden. Je boekt een Ryan Airtje richting een ‘oostblokland’ en gaat het hele weekend van de kaart. Natuurlijk geïnspireerd op de film Eurotrip. Het is dan ook vaak een succes, maar je moet wel weten welke steden zich hier perfect voor lenen. Belgrado en Bratislava klinken bijvoorbeeld cool, maar zijn redelijk saai. Praag en Krakau zijn de meest bekende steden, maar zijn daarom ook wat prijziger. Eigenlijk is er één stad die er met kop en schouders bovenuit steekt: Boedapest

Deze stad is prachtig mooi, je kan er ontzettend goed feesten en het is er nog steeds zeer goedkoop. Denk aan halve liters voor €0,70 (op maandagen en donderdagen in de Morrisons) of voor max. €2,50 in fancy clubs. Ook voor cocktails hoef je vrijwel nooit diep in de buidel te tasten en ze zijn allemaal 2x zo sterk als dat jij aankan!

De volgende dag pak je een relaxt spaatje om uit te kateren. En dan bedoelen we geen flesje water, maar een middagje in heet termaalwater. Het ruikt naar rotte eieren, maar wonderlijk genoeg werkt het helend voor je hangover!

SPARTY

Villa huren

Niet veel mensen kunnen zeggen dat hun vriendengroep op hun 30ste nog zo hecht is, dat het makkelijk te regelen is om met 16 man op vakantie te gaan. Dus koester dit, als dat bij jou wel zo is. Boek voor weinig een villa in Zuid-Frankrijk, zet de kofferbak vol met bier en rijdt er naartoe. Zolang er een zwembad bij zit, er een grote barbecue aanwezig is en de zon schijnt, heb jij het weekend van je leven. Meer heb je niet nodig!

Villa huren

21 and over - weekendje weg
Foto: 21 and over