6 unieke wedstrijdsneakers van GOAT Michael Jordan onder de hamer

CREDITS: Netflix Media Center

MJ en sneakers zijn zó onlosmakelijk met elkaar verbonden. En niet omdat hij een echte liefhebber is – vast ook wel – maar omdat hij ook gewoon world domination heeft behaald. Niet alleen op het basketbalveld, maar in élke sneakerstore vind je een paartje Air Jordans.

Wedstrijdsneakers Michael Jordan

Sneakers die als het even meezit ook nog vaker meer waard worden. Dat is dus niet altijd zo, maar wij hebben nu zes paar gevonden die zéker meer geld gaan opleveren. Bij Sotheby’s gaat namelijk een set van zes Air Jordan-sneakers onder de hamer die door Michael zijn gedragen in cruciale NBA-wedstrijden. Nou, daar gaat de liefhebber iets voor over hebben hoor.

Michael Jordan, 6 unieke wedstrijdsneakers van <strong>GOAT Michael Jordan</strong> onder de hamer
Foto: Netflix Media Center

The Dynasty Collection

De set gaat bij de naam ‘de Dynasty-collectie’. Dit moet wel de meest waardevolle en meest toonaangevende sneakerset ooit zijn. Op onder andere deze sneakers pakte Michael Jordan zes NBA-kampioenschappen, zes Finals MVP’s, vijf league MVP’s en twee Olympische gouden medailles. En dat lijstje kan nog veel langer worden gemaakt. Meneer Jordan is dus een synoniem voor succes.

In de set vind je de unieke Air Jordan VI (1991), Air Jordan VII (1992), Air Jordan VIII (1993), Air Jordan XI (1996), Air Jordan XII (1997) en Air Jordan XIV (1998) terug. Allemaal gedragen door de grote man zelf. Meebieden? Je checkt de collectie bij Sotheby’s in Dubai en hier vind je welke sneakers hij precies droeg tijdens welke wedstrijd. Zo droeg hij de Air Jordan XIV in 1998 tijdens de legendarische wedstrijd Chicago Bulls v. Utah Jazz. Een wedstrijd die onderdeel was van zijn Last Dance.