De beste vs. slechtste sneakers van Kanye West

Sinds Kanye en Kim uit elkaar zijn gegaan, lijkt Kanye het spoor even bijster. Al kan je eraan twijfelen of die het spoor ooit wél heeft gezien. En dat Kanye het allemaal even niet meer op een rijtje heeft merk je niet alleen in zijn tweets, maar ook vooral door zijn nieuwste Yeezy releases.

De drie beste en slechtste Yeezy sneakers ooit

Op de sociale platformen is er dan ook redelijk wat gelachen om de ietwat radicale ontwerpen van ‘Ye’. Maar, eerlijk is eerlijk: Kanye heeft in de afgelopen jaren ook écht wel hele vette designs uitgebracht. Soms slaat die de plank gewoon compleet mis. Om Mr. West niet helemaal in een slecht daglicht te stellen – dat doet hijzelf toch wel – zetten wij zowel de drie beste als de slechtste Yeezy sneakers op een rijtje.

Yeezy Slide Glow Green

In 2021 was Kim helemaal klaar met Ye. In datzelfde jaar bracht hij direct één van zijn lelijkste ontwerpen ooit op de markt. De naam zegt helaas al genoeg, met ‘Glow Green’ in de naam waren de verwachting sowieso niet heel hooggespannen. Met recht trouwens, want kijkend naar het design vraag je jezelf af hoe dit überhaupt op de tekentafel terechtgekomen is. Kijk er vooral niet naar als de zon aan het schijnen is want dan verbrand je je ogen misschien.

Yeezy NSLTD Boot Khaki

Nog geen maand later had Kanye het weer voor elkaar: een schoen die bijna niet te dragen is. Over de looks van de boots kan je nog een discussie hebben. Maar eerlijk? Wij zien niet echt in wanneer je deze boots daadwerkelijk zou dragen. Het lijkt een beetje op een mislukte versie van een militaire schoen. Omdat het design zo puffy is, is de schoen allesbehalve stabiel en kan je het niet echt matchen met welk soort jeans dan ook. Alleen de meest strakke skinny jeans passen hierin.

Yeezy Foam RNNRMX Cream Clay

Save the best for last zeggen ze, dus beginnen we met de slechtste sneakers van Kanye ooit. Beginnend met de ‘Cream Clay’. Credit where credit is due, deze stappers lijken inderdaad op een icecream van Ben & Jerry’s. Of je dat wilt blijft dan wel weer de vraag.  Alleen de vorm van deze schoenen lijkt op een ontwerp uit een abstract kunstmuseum. Of het als een sneaker bedoeld is of een paar hypermoderne badslippers? Who knows. Enfin, deze stappers gingen dan ook maar voor 80 euro. En de mensen die het voor die prijs hebben gekocht? Die hebben er flinke winst meegemaakt tijdens het resellen, want daar zijn de schoenen van Kanye altijd goed voor. Hoe lelijk de footpieces ook zijn.

Kanye West x BAPE

Goed, we hebben Kanye nu wel genoeg afgekraakt. Om zijn ego weer een beetje te boosten, bespreken we netjes de allerdikste Kanye stappers ooit.Net als Kanye’s legendarische album ‘Graduation’, moeten we naar 2007 voor één van de dikste sneakers die Kanye ooit heeft uitgebracht: de Kanye West x BAPE collab. Tegen het einde van de 2000’ jaren begon Japanse streetwear steeds populairder te worden. Daarbij kwam de opkomst van BAPE, een streetwear merk dat nu niet meer weg te denken is uit de high-end streetwear cultuur. Met Kanye’s eigen kleur samenstellingen en twist op het klassieke ‘Bapesta’-logo van het merk heeft hij een ware masterpiece neergezet.

Nike Air Yeezy I

In 2008 had Kanye zich ondertussen al wel redelijk bewezen als schoenenmagiër. Maar met Kanye’s eerste samenwerking met de aartsrivaal van Adidas deed hij er nog een schepje bovenop. De Nike Air Yeezy One is één van de meest memorabele schoenen die ooit zijn gereleased. En niet zonder reden, deze schoenen maakten namelijk hun debuut tijdens de Grammy’s in 2008 nadat Kanye en Nike hun schokkende samenwerking bekendmaakte. Kanye bracht drie verschillende versies van de Nike Air Yeezy One’s op de markt en allemaal waren ze even gewild bij de fans.

Nike Air Yeezy II (Red October)

Tja, iedereen kent de relatie tussen Adidas en Kanye als een match made in heaven. Maar als we echt kijken naar de iconische exemplaren van Kanye’s sneakers, dan stijgen de samenwerkingen met Nike er misschien wel bovenuit. De tweede editie van de Nike Air Yeezy’s zijn namelijk collectorsitems pur sang. Vooral als we kijken naar de Red October versie van deze patta’s. De hype voor deze schoenen waren ongekend na zijn bekendmaking van de nieuwe schoenen in zijn nummer ‘Hold My Liquor’. Dat doen we trouwens met genoegen Kanye als je dan weer zulke schoenen op de markt brengt.