HOKA tilt hardloopsneakers weer naar een next-level

De hardloopsneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze hebben duidelijk voetsporen achtergelaten in de streetwear-scene. En HOKA tilt dat naar een nog hoger level. Maak kennis met de HOKA Mafate Three2.

Meer en meer iconische silhouetten van vroegere hardloopschoenen keren terug als ware statement pieces voor modeliefhebbers. Nu is ook HOKA aan de beurt. HighSnobiety spotte Chris Rock op HOKA’s en ook Harry Styles draagt ze met verve.

HOKA Mafate Three2

Nu is er ‘oud goud’ omgetoverd tot een nieuwe, moderne mix. Ze hebben de legendarische Mafate Speed 2 en Mafate 3 uit de archieven gehaald en het samengesmolten tot de Mafate Three2. Een soort spin-off voor op straat, maar dan met de dempende kracht van de Mafate Speed 2 en het kenmerkende bovenstuk van de originele Mafate 3. Stijl, souplesse en functionaliteit in één. Een combinatie die vaak terugzien vandaag de dag.

HOKA Mafate Three2

Specs

Dat ‘functionele’ is nog verder uitgebreid. De ingezette lip en een snel vetersysteem laten de loop-expertise van HOKA floreren, maar dan esthetisch verantwoord. Eenvoudig aan- en uittrekken en bijna geen vershuiving van de lip was nog niet zo stijlvol. Verder blinkt de Mafate Three2 uit door zijn Bovenstuk van mesh met verlijmde overlays (ademend comfort), een EVA-middenzool met gemodelleerde compressie en grip op variabel terrein. Dat dat ooit onder baggy jeans, een oversized hoodie en een trenchcoat zou passen…

De Mafate Three2 laat je shinen voor €200 en is verkrijgbaar in vier kleuren: Hot Sauce / Earthenware, Eggnog / Shifting Sand, Limestone / Outer Space en Black / Black. 

LEES OOK