Iconische Air Jordan 1 Bred maakt satijnen comeback

Never change a winning team. Eén van de meest iconische kleurencombinaties van de Air Jordan 1 komt terug, maar dan in een satijnen jasje.

Comeback van de Air Jordan 1 Satin Bred

Dat de Air Jordan 1-hype nooit over gaat, is wel duidelijk. Bij elke nieuwe release zitten de sneakerheads weer op het puntje van hun stoel. Als het dan zo ver is, moet je sneller dan snel zijn om een paar te bemachtigen. Of je moet bereid zijn wat meer te betalen op een re-sellwebsite. En dat zal ook voor deze iconische comeback gelden. De zwart-rode Air Jordan 1 Bred Satin steelt namelijk nu al alle harten.

Air Jordan 1 Satin Bred, Iconische <strong>Air Jordan 1 Bred</strong> maakt satijnen comeback
Foto: Nike

What’s in the name

De naam zegt het al, de panelen op deze schoen zijn niet zoals normaal van leer, maar van satijn. De iconische kleurencombinatie is geïnspireerd op de periode van Michael Jordan bij de Chicago Bulls. De schoen komt gepaard met twee soorten veters en een tas met het welbekende logo. De Air Jordan 1 Bred Satin zal voor $180 over de toonbank gaan, een mooie prijs als je er snel bij bent.

The OG

De originele release van deze uitvoering was in 2016, toen werden er (maar) 501 paar van deze uitvoering uitgebracht in een pop-up in NYC. Elk paar was individueel genummerd aan de binnenkant. De sneakers kostten toen $175, nu gaat deze sneaker uit 2016 je een nulletje meer kosten.

De comeback van deze jongens staat gepland op 18 oktober, via de Nike SNKRS-app en geselecteerde retailers. En je weet het: if you snooze, you lose.