30 stijltips die iedere moderne man kan toepassen

CREDITS: Bigstock

Stijl komt met de jaren. Je lacht jouw tien jaar jongere zelf uit als je foto’s terugkijkt. Dan denk je: ‘Hoe heb ik dat óóit kunnen dragen? En dat is geen probleem. Het is een mooi proces waar jezelf de hoofdrolspeler in bent. Uiteindelijk ontwikkel je een stijl waar je tevreden mee bent. De kracht van een goede stijl is dat ‘ie never out of style is. Trends komen en gaan, maar een goede stijl is tijdloos. Deze stijltips, van groot tot klein, kun je gebruiken om jouw stijl te upgraden.

30 stijltips die iedere moderne man kan toepassen

1. Gooi óf geef kleren weg die je een jaar niet hebt gedragen

Less is more. De kledingstukken die je nooit meer aan doet mag je best weggooien. Er zijn natuurlijk beloved old favorite stukken en formele kleding, maar de rest mag je best weggeven. Dan maak je er ook nog iemand blij mee.

2. Een pochet is wat je nodig hebt

Draag je een pak? Draag een pochet. Geen uitzonderingen.

3. Investeer in een goede riem. En draag ‘m juist

Een riem kan je outfit maken of breken. Het is een accessoire die veelal verkeerd wordt gedragen. Check dit artikel hoe je het fixt: De do’s en don’ts bij het dragen van een riem.

stijltips
Foto: Bigstock

4. Hardloopschoenen zijn voor het hardlopen

Sommige dingen zijn gewoon ergens voor gemaakt. Die regels kun je niet veranderen.

5. Koop meer schoenen

Hoeveel paartjes heb je liggen? Het is tijd voor meer variatie. Mannen onderschatten vaak de kracht van schoenen. Zonde.

6. Gebruik een goed haarproduct

Je haar zegt iets over jouw persoonlijkheid. Gebruik nog steeds die plakgel die €3,- per liter kost? Check dan even wat het zegt over jou. Dan denk je volgende keer wel even twee keer na.

7. Strijken kun je leren. Doe het zelf

Het is tijd om te leren strijken. Het is een skill die je als moderne man hoort te hebben. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid stijl die je toevoegt.

8. Draag sieraden

Sieraden zijn niet alleen voor dames. In tegendeel. Het is een stijlvolle toevoeging aan je outfit. Zolang je het maar goed draagt. Zo doe je dat.

9. Overdress

Bij twijfel: overdress. Een man die underdressed voor de dag komt slaat volledig de plank mis. Als je de mensen laat zien dat jij je best hebt gedaan, altijd +1.

10. Probeer sneakers onder een pak

Sneakers kunnen heel lekker gaan onder een pak. Als je de juiste sneakers uitkiest dan hè. Hier vind je de vijf beste sneakers die je onder een pak kan dragen.

11. Een zonnebril is een groot onderdeel van je outfit

Zodra je jouw zonnebril opzet heb je eigenlijk al je volledige outfit samengesteld. Investeer in een aantal zonnebrillen zodat je kan kiezen.

zonnebrillen
Foto: Anıl Görkem Özşan

12. Denk er niet te veel over na

Als je jezelf goed voelt in een outfit, denk er dan niet meer te veel over na. Goed is goed. Een tikje nonchalance is ook stijlvol. De Italianen hebben daar zelfs een stijlprincipe voor: sprezzatura.

13. Verzorg jezelf op het gebied van grooming

Knip je nagels, scheer of trim regelmatig en poets je tanden als nooit tevoren. Een slecht onderhouden lichaam onder een mooi pak ziet er niet uit. Take care.

14. Je telefoon is een onderdeel van je stijl

Je hebt jouw telefoon áltijd op zak tegenwoordig, dus zorg ervoor dat je hem stijlvol bij je draagt. Een goede leren hoes kan geen kwaad. Heb je mensen om je heen in een sociale situatie; leg ‘m weg. Daarover meer in dit artikel: 10 sociale telefoon-regels voor een betere samenleving.

15. Draag lichte stoffen in de zomer

Een aantal linnen overhemden en lightweight T-shirts zijn een must in de zomer. Als het warm is en je draagt zware stoffen dan ben je jezelf aan het mishandelen. Doe maar niet, zonde.

16. Bezoek fysieke kledingwinkels waar je nog nooit bent geweest

Je weet maar nooit. Misschien is dit wel de winkel die perfect bij jou past.

17. Ook buiten kantooruren om kom je stijlvol voor de dag

Een zwembroek, pyjama’s of je work-out outfit: ook daar kun jij er goed in uitzien. Er zijn altijd mensen die je zien, dus zorg ervoor dat het goed zit.

18. Kleed naar het lichaam dat je hebt, niet naar het lichaam dat je wil

Het is goed om een doel te hebben waar je naartoe wil werken. Maar in de tussentijd hoef je jouw stijl niet verslonzen.

19. Organiseer je garderobe

Maak een avond vrij om te kijken wat je in jouw garderobe hebt liggen. Waarschijnlijk heb je meer dan je denkt. En je kan te allen tijde terugvallen op stijltip 1.

stijltips, 30 stijltips die iedere moderne man kan toepassen
Foto: Bigstock

20. Laat nooit je vriendin/vrouw/scharrel jouw outfit samenstellen

Stijl is persoonlijk. Laat niemand jouw stijl voor je kiezen. Ook jouw lieffie niet.

21. Goede dress shoes maken nu eenmaal geluid

Als nette schoenen van goede kwaliteit zijn dan maken ze eenmaal geluid. Dat hoort erbij, dus je hoeft jezelf er niet voor te schamen.

22. Draag nooit een slechte pasvorm

Misschien wel de belangrijkste stijltip van allemaal. Een slechte pasvorm is een regelrechte no-go. Als een kledingstuk niet goed voelt, draag het dan ook niet. Kleding hoort perfect te passen. Daarbij kun je altijd hulp vragen aan een klerenmaker.

23. Stropdassen kunnen tof zijn

Een stropdas is zéér klassiek, maar je er ook mee variëren. Strepen, stippen, patronen. Mix it up. 

24. Koop een leren jas

Een leren jas is het meest mannelijke kledingstuk, dus durf hierin te investeren. Het gaat je leven beter maken. Trust us.

Check ook: Zo draag je een leren jas

25. Draag kleuren die passen bij het seizoen

Neutrale kleuren in de herfst en winter: zwart, donkerblauw, olijfgroen, grijs, beige en bruin. En in de lente en zomer mag je wat meer risico nemen met kleurrijke pastelkleuren. Dat maakt het nét allemaal wat leuker. Je bent toch niet saai zeker?

26. Kies de juiste patronen bij je lichaamsbouw

Als je slank bent kun je grote patronen inzetten om breder te lijken. En met verticale strepen lijk je juist langer. Door gebruik te maken van patronen kun je stijlvol voor de dag komen.

27. Draag parfum

Parfum opspuiten is een piece of art. Niet te veel a.u.b. Deze acht klassieke herenparfums zijn áltijd goed.

28. Er horen minimaal twee witte overhemden in je kast te liggen

Een wit overhemd is essentieel, dus als je de juist hebt gevonden; koop er twee.

29. Meten = weten

Ga naar een klerenmaker en meet jouw measurements. Schrijf ze op en bewaar ze ergens op een veilige plek. Altijd handig als je kleren gaat kopen.

30. Begrijp het fenomeen contrast aanbrengen

Contrast aanbrengen is niet moeilijk, maar je moet het wel begrijpen. Zo word je outfit allesbehalve eentonig. Dit artikel helpt je daarbij.