Spieren kweken begint bij een goed ontbijt: 4 kickstart recepten

CREDITS: Screenshot Rocky | MGM Studios

Jezelf zeven dagen in de week oppompen in de gym heeft geen zin als je ongezond eet. Wanneer je een goed lichaam wilt krijgen met mooie spieren moet je niet alleen sporten, maar ook goed en gezond eten. Een goed ontbijt is hier een belangrijke factor in. Het is niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag.

Spieren kweken begint bij een goed ontbijt

Met een goed ontbijt zorg je ervoor dat je lichaam wakker wordt en dat je dag kan beginnen. Vergeet die taaie boterham en dat simpele yoghurtje wat je altijd naar binnen gooit. Deze vier kickstart recepten brengen niet alleen je culinaire skills naar een hoger level, maar ze helpen ook met het kweken van spieren.

Goed ontbijt, Spieren kweken begint bij een goed ontbijt: 4 kickstart recepten
Foto: Hanny Naibaho

Bosbessen ricotta sandwich

Ricotta is niet alleen een ingrediënt dat je avondeten lekker maakt. Het kan ook prima als ontbijt. In ricotta zitten namelijk proteïnen die goed zijn voor je spieren. In bosbessen zitten vele krachtige antioxidanten die je lichaam ook binnen moet krijgen. Maak het wat zoeter met een amandelsiroop erover – niet teveel – en je hebt een goed ontbijt. Je kan hier een Amerikaanse twist aangeven en het op een wafel serveren of je legt het gewoon op een geroosterde volkoren boterham.

Fruit met avocado en yoghurt

Vergeet je simpele bak yoghurt en vervang het door een next-level schaal vol proteïne. Gooi er wat avocado tussendoor om het wat meer creamy te maken. In avocado’s zitten veel vetten en nutriënten die goed zijn voor je lichaam. De yoghurt voorziet je spieren van de nodig proteïnen, waardoor je er vol tegenaan kan gaan in de sportschool. Voeg ook nog wat kiwi, banaan, aardbeien en bosbessen en je bent helemaal het mannetje.

Goed ontbijt, Spieren kweken begint bij een goed ontbijt: 4 kickstart recepten
Foto: Jannis Brandt

Appel-pindakaas sandwich

Pindakaas kan meer zijn dat je go-to snack als je ’s avonds op de bank zit. In pindakaas zitten namelijk vetten die goed zijn voor je lichaam. Combineer het met een appel of een banaan op een geroosterde boterham en je hebt een goed ontbijt.

Zalm crackers

Misschien een beetje decadent om je dag te beginnen met gerookte zalm zou je denken. Toch is dit een stevig ontbijtje dat goed is voor je lichaam. Zalm zit vol met proteïnen en omega-3 vetten. Misschien staat je hoofd er niet naar om om 8 uur ’s ochtends rauwe vis naar binnen te werken, dus dit lijkt hét ontbijt voor in het weekend. Het zou zonde zijn als je de hele week gezond ontbijt en het dan verpest met een ongezonde lading op zaterdag.

Goed ontbijt, Spieren kweken begint bij een goed ontbijt: 4 kickstart recepten
Foto: Christine Siracusa