De beste oefeningen om brede schouders te krijgen

CREDITS: Bigstock

Een man met gespierde schouders is heaven voor een vrouw. Het wordt dus tijd om die schouders van je goed te trainen. Je zal niet alleen beter in de smaak vallen bij de ladies, maar je zal ook een stapje dichter bij je gedroomde V-shape komen. Als je goede schouderoefeningen uitvoert dan gaat ook automatisch je waist smaller worden.

Schouderoefeningen: 5 manieren om brede schouderes te krijgen

Barbell standing shoulder press

Deze oefening is niet alleen goed voor je schouders, maar je traint bijna je hele lichaam hiermee. Sla je meteen twee vliegen in een klap. Hierdoor is het de perfecte oefening om je middel te versterken en je bouwt tegelijkertijd meer massa op.

Plaats je voeten op schouderbreedte. Span je kern aan terwijl je een halter op je schouders, met de handpalmen naar voren gericht vasthoudt. Duw de stang omhoog en knijp je schouderbladen samen. Laat vervolgens de halter weer voorzichtig zakken.

Seated dumbbell shoulder press

Een work-out is niet compleet zonder de seated dumbbell schouder press oefening. Het liften van twee verschillende dumbbells voorkomt dat je één kant van je lichaam meer gaat gebruiken dan de andere. Natuurlijk komt er wel wat coördinatie bij kijken als je de gewichten wilt verhogen.

Ga op een bankje zitten en pak in elke hand een dumbbell vast op schouderhoogte, met de handpalmen naar voren gericht. Houd je hoofd en rug recht en til de dumbbells boven je hoofd naar elkaar toe. Probeer deze positie een paar seconden vast te houden en breng ze dan weer voorzichtig terug.

Front raise

Eén van de schouderoefeningen waarbij sowieso een gezonde dosis pijn is inbegrepen. Voor de front raise kun je een halter of een halterschijf gebruiken. Met deze oefening maakt het in principe niet uit wat je gebruikt, maar kijk wel uit dat je niet te veel gewicht gaat gebruiken.

Plaats je handen op heuphoogte terwijl je het gewicht voor je houdt. Je voeten moeten gelijk zijn met de schouders en je middel moet strak zijn. Trek vervolgens de schouderbladen in en houd je armen recht, terwijl je het gewicht naar schouderhoogte tilt. Breng het gewicht vervolgens weer rustig terug.

Check ook: Dit zijn veruit de beste work-outs voor thuis

Dumbbell Lateral Raise

De dumbbell lateral raise oefening kan letterlijk wonderen verrichten als je hem goed uitvoert. Bij deze oefening draait het allemaal om de harmonie tussen je ellebogen en je handen.

Plaats je voeten op schouderbreedte, zorg dat je buikspieren strak staan en je borst omhoog. Dan dien je je hoofd recht te houden en je schouders geknepen. Gebruik vervolgens alleen je schouders plus armen en til de halters iets hoger dan je schouders. Houdt dit een paar seconden vast en laat de halters weer terugzakken.

Standing barbell shrugs

De standing barbell shrugs oefening is de perfectie oefening om je work-out mee af te sluiten. Met deze oefening worden je schouders voor de laatste keer nog even goed getraind.

Plaats je voeten weer op schouderbreedte, buig je knieën, pak een halter op en breng hem op heuphoogte. Til vervolgens je schouders op en probeer dit zo’n vijf seconden vast te houden. Daarna breng je halterstang weer rustig terug.

Check ook: Zo word je een pro in push-ups binnen twee weken.

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…