Guide: zo verberg je je manboobs

CREDITS: Eduardo Dutra

Niet iedereen is gezegend met een lichaam a la Ronaldo.  Jij en ik natuurlijk wel, maar even voor de anderen dan. Zo’n lichaam vergt enorme discipline, doorzettingsvermogen, uuuuuren in de gym én een leven zonder bier. Lijd jij een omgekeerd leven? Met te veel vettig voedsel en te veel alcohol? Dan kunnen manboobs daar een gevolg van zijn. Of je hebt de pech dat jouw mantits er zitten door een hormonale disbalans, genaamd ‘gynaecomastie’. Hierbij ontstaat borstweefsel dat wordt veroorzaakt door hoge levels oestrogeen.

Hoe dan ook: manboobs zijn geen fraai gezicht en het is prima te verbergen.

Tips om jou manboobs te verbergen

Perfect fit

Een veelgemaakte fout bij mannen met moobs, is dat ze niet de juiste maat bovenkleding kiezen. Ze redeneren: hoe losser het shirt valt, hoe meer het probleem wordt verdoezeld. Fout. Wanneer het kledingstuk te groot valt, lijkt het probleemgebied alleen maar groter en zullen je borsten gaan stuiteren. Kies ook geen hele strakke kleding, dat accentueert alleen maar je borst. Kies daarom voor een kledingstuk dat de ruimte biedt die jou borstpartij nodig heeft, maar dus niet te veel!

Liever geen dunne stofjes

Shirts gemaakt van een dunne stof hebben de neiging om aan het lichaam te gaan vastplakken. Kies daarom altijd voor een stof dat meer structuur heeft. Een stugge, compacte stof dat net wat stijfjes aan voelt. Bij koude temperaturen kun je natuurlijk losgaan met dikke truien of verschillende lagen kleding waardoor jou manboobs eenvoudig te maskeren zijn.

manboobs, Guide: zo verberg je je manboobs
Foto: Ol Klein

Kleuren en patronen

Pas op met het dragen van witte kleding. Door wit te dragen accentueer je alles. Donkere of neutrale kleuren zijn daarom een betere keuze.

Wat patroontjes betreft: kies kleine printjes, zonder te veel kleurcontrast. Kleine patronen kunnen de probleemzone camoufleren, mits deze zorgvuldig worden uitgekozen. Kies voor zwart met grijze ruitjes, blauw gekleurde blokjes of iets met een donkerblauwe achtergrond en simpel patroontje. De focus gaat dan naar het patroon in plaats van naar het probleemgebied.

Compressieshirts

Tegenwoordig zijn er genoeg sportmerken met compressieshirts. De niet-genânte exemplaren waarbij het echt niet erg is als iemand een randje ziet. Het shirt drukt de borsten plat waardoor ze niet meer alle aandacht trekken.

Layering

De winter is je beste vriend, want dan kan je laagjes aan. Sowieso is dat fashionable, maar ook nog eens een makkelijke manier om te voorkomen dat je vrienden je willen motorboten. Bouw je kleding op met verschillende lagen, door bijvoorbeeld een t-shirt met een spijkerjack te dragen.

manboobs, Guide: zo verberg je je manboobs
Foto: Brooke Cagle
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…