Deze dingen zou je voor je work-out moeten eten

CREDITS: Edgar Castrejon

Cottage cheese is een mager, maar toch proteïne rijk product dat perfect is voor een pre-work-out ontbijt of snack. De proteïne in cottage cheese dient als brandstof die je spieren voor uren ernergie geeft om te groeien en te herstellen. Daarnaast helpt dit ook voor het bulken van spier en het verbranden van vet. Goed spul dus. De abrikozen in deze snack helpen dan weer tegen een opgeblazen gevoel. Je verschijnt dus zonder bolle buik in de gym.

4. Banaan met pindakaas

“Bananas are mother nature’s power bar”. Perfect voor je dagelijkse work-out dus. In bananen zitten een heleboel koolhydraten die voor energie en kalium zorgen. Dit helpt bij een optimale zenuw- en spierfunctie. Voeg er een beetje pindakaas aan toe voor extra proteïne en jij kunt later in de sportschool weer lekker aan de bak. Let’s go.

work-out
Foto: Eiliv-Sonas Aceron

5. Fruitsmoothie

Dit is een goeie voor de minder lange work-out, maar van hoge intesiteit. Fruit is namelijk de voorkeursbron van energie van je lichaam. Gooi dus wat fruit in de blender, zoals bijvoorbeeld banaan en blauwe bessen en voeg wat pindakaas, havermout en amandelmelk aan toe. De ideale energiebom voor bijvoorbeld jouw HIIT-training.

6. Griekse yoghurt met bessen en granola

Twee topingrediënten voor een topfit lichaam. De bessen en granola in de yoghurt zitten vol snel-verteerbare koolhydraten die als benzine voor je work-out werken. De basis van Griekse yoghurt barst van, jawel daar is ‘ie weer, proteïne om te voorkomen dat je spieren afbreken. Qua granola kun je het best gaan voor een variant met noten, zaden en gezonde koolhydraten zoals havermout of quinoa.

7. DIY sportdrankje

Een sportdrankje voor de benodigde energie vóór het sporten is nooit verkeerd. Helaas zitten er in veel van deze energie- of sportdranken uit de supermarkt veel kunstmatige kleurstoffen en ingrediënten. Zelf kunnen we dat dus veel beter! Mix daarom wat water, vers geperst citrussap zoals sinasappelsap, wat zeezout en honing door elkaar. Kijk uit dat je na het drinken van dit zelfgemaakte drankje niet opstijgt, want hij zit vol energie. Red Bull is er niks bij.

spieren
Foto: Nathan Dumlao