Dit is waarom je zo geil bent als je een kater hebt

We kunnen geen genoeg van seks krijgen. En al helemaal niet als je de avond van tevoren hebt doorgehaald. Je zou toch zeggen dat je dan juist geen zin hebt? Maar het tegendeel is waar. Het lijkt wel alsof je áltijd zin hebt als je met een kater in bed ligt. Als je vriendin, scharrel of vrouw naar je kijkt dan wil je al.

Kijk, bij ons mannen is dat niet zo moeilijk. Wij gaan er altijd voor. Daarentegen lijken de dames er ook vaker voor open te staan als ze een hangover hebben. Wat is er nou zo speciaal aan de ochtend na het zuipen?

Daarom ben je geil als je een kater hebt

Jullie leven nog in een roes

Dit is de eerste en voor ons de meest logische reden. Als je zo af en toe alcohol drinkt weet je als geen ander dat je een roes terechtkomt. Je denkt dat je de hele wereld aankan en doet dingen waarvan je niet had verwacht dat je ze kon.

Dat iedereen seks graag ervaart is een gegeven. Als je nog alcohol in je bloed hebt reageer je sneller op seksuele prikkels. Wanneer je nog in een roes leeft denk je niet echt na over de gevolgen en ga je er gewoon vol voor. Je maakt jezelf geen zorgen over consquenties. Dit maakt de seks alleen maar beter en maakt je zo geil als een beer.

kater, Dit is waarom je zo geil bent als je een kater hebt

Seks is het enige waar je aan denkt

Je wordt wakker na een avondje stappen. Er ligt een dame naast je. Of het nu jouw vriendin is, je vrouw of diegene die je gisteren hebt ontmoet; ze ligt er. Als ze er dan toch ligt kunnen jullie net zo goed even van elkaar genieten, toch? Je hebt tenslotte geen energie om andere activiteiten te ondernemen.

Door alcohol kan je jezelf niet zo goed concentreren op dingen die om je heen plaatsvinden. Daarom gaan jullie weer even helemaal op in ’t moment. Vol overgave gooien jullie er nog even een fikse vrijpartij uit.

Seks verlicht de pijn

Lekker hoor, je bent weer eens met een hoofd van 1200 kg wakker geworden. De hoofdpijn die je hebt is niet uit te houden. Tenminste, als je geen seks hebt. Wanneer je seks ervaart vergeet je de hoofdpijn. Als je blijft liggen in bed en niks doet tegen je kater, gaat ‘ie ook niet weg. Seks is efficiënter dan pillen tegen hoofdpijn.

Check ook: Seks: hoe meer, hoe beter! Of is dat toch niet helemaal waar?

kater

De tweede helft

Soms denk je dat een vrijpartij zeer soepel verloopt na een avondje zuipen. In werkelijkheid valt dat toch vies tegen. De volgende ochtend de tweede helft spelen is dan de perfecte oplossing. Negen van de tien keer ben je ’s nachts niet volledig aan je trekken gekomen. En je vrouw waarschijnlijk ook niet. Grote kans dus dat je met een kater nog snakt naar een goede portie hete seks.

Alcohol werkt als een onderdrukker. Wat betekent dat te veel van het goede er juist voor kan zorgen dat je geen erectie krijgt. Of dat je juist niet zo bent opgewonden als je te diep in het glaasje hebt gekeken. Als het de volgende ochtend is uitgewerkt kun je er weer vol tegenaan. Let’s go.

Meer zelfvertrouwen

Alcohol geeft meer zelfvertrouwen. Dat wordt binnen twee minuten duidelijk als je tijdens het stappen alle haantjes met de borst vooruit in de kroeg ziet staan. Terwijl ze in het dagelijkse leven achter de manager aanhobbelen.

Maar goed, als je meer zelfvertrouwen hebt is dat wel bevorderend voor je seksleven. Dus als er de volgende ochtend nog alcohol in je bloed zit kan het positief uitpakken. Je durft meer in bed; een gegeven wat gewaardeerd wordt door dames.

Seks en alcohol. Deze twee fenomenen gaan geregeld samen. Zelfs als je een kater hebt kun je dus meer én betere seks hebben. Ons rest ons alleen nog maar de woorden: doe er je voordeel mee!

Check ook: 4 natuurlijke manieren om je seksleven verbeteren.

kater
Foto: Dainis Graveris