Kan een man te lang geen seks hebben?

CREDITS: rawpixel.com

Seks is een belangrijk onderdeel in een relatie of huwelijk. Het spookt met regelmaat door onze hersencellen en hopelijk vindt de daad ook met regelmaat plaats. Maar wat is regelmaat? Als we de theorie van de piramide van Maslow mogen geloven, valt seks onder de primaire levensbehoefte net als slaap en voedsel. Een flinke bezigheid dus. Wat gebeurt er dan wanneer je een poos droog staat? Is het wel verantwoord op een té lange tijd geen seks te hebben?

Man man man, wat een vragen…

Het antwoord op de vraag is ja

Iedere man heeft zo zijn eigen hoeveelheid behoefte aan seks. De een gaat er het liefst drie keer per dag overheen en de ander vind één keer in de twee weken meer dan genoeg. Daarom is het vinden van een partner met dezelfde wensen op het gebied van seks en de hoeveelheid daarvan wel fijn. Zo voorkom je heel wat ruzies en masturberende partners.

Een antwoord op de vraag ‘hoe lang is te lang?’ is verschillend per persoon. Vaak wordt het antwoord helder in een relatie, waarvan een van de twee mensen laat blijken behoeften te hebben aan een potje seks. En wat doe je dan? Seksen. Zo simpel is het en zo simpel zou het moeten zijn. Zie het als je werk, want daar ga je wellicht ook regelmatig met tegenzin heen. Wat wij hiermee willen zeggen is dat het belangrijk is om elkaar te plezieren in een relatie, ook wanneer je daar niet zo’n zin in hebt. Zo houd je het gewoon heel gezellig. Ook ontstaat de kans dat de seks ineens weer een boost krijgt en het ‘moeten’ verdwijnt.

Wanneer je nooit met plezier sekst is er misschien wel iets anders aan de hand. Dat moet je dan zelf even puzzelen, kerel.

Maar hoe vaak dan?

seks, Kan een man te lang geen seks hebben?
Foto: freestocks.org

We pakken even het onderzoek erbij

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat de deelnemers (single, getrouwd, samenwonend en datende) gemiddeld 54 keer per jaar seks hebben, dat komt neer op één keer seks per week. In het onderzoek is ook specifiek gekeken naar vaste relaties en hier bleek dat zij 51 keer seks hebben per jaar, minder dat het gemiddelde van één keer per week dus.

Meer seks hebben zorgt niet voor meer geluk

Voor alle mensen onder ons die geloven dat zoveel mogelijk seks voor zoveel mogelijk geluk zorgt, hebben het goed mis. Een onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Social Psychological & Personality Science, heeft gekeken naar het geluksniveau bij stellen en hun seksleven. Conclusie: partners die eens per week seks hadden, waren het gelukkigste. De stellen die vaker dan één keer per week seks in de week hadden waren niet per se gelukkiger. Deze stellen waren net zo gelukkig als de stelletjes met één keer per week seks.

Hetzelfde onderzoek heeft aangetoond dat degenen die minder dan eens per week seks hadden, minder gelukkig waren. Maar hier zijn de nodige discussies door ontstaan. Zo zijn er bijvoorbeeld relaties waarbij niet wordt gesekst, en ook zij zijn gelukkig.

Most important

Het komt er eigenlijk op neer dat seks wel degelijk zorgt voor een gelukkiger leven, maar er gebeurt niks met je pik als je een tijd geen seks hebt. So, no worries. Onthoud wel dat de kwaliteit van de seks veel belangrijker is dan hoe vaak de daad plaats vindt. Als het te lang duurt na je zin, mja, dan moet je gewoon even langer wachten. Geduld is immers een schone zak.

seks, Kan een man te lang geen seks hebben?
Foto: Ikon Republik