Het geheim achter hete seks hebben tijdens een lange relatie

Wanneer mensen in een lange relatie zitten, wordt dat vaak geassocieerd met niet altijd de meeste wereldschokkende, hete seks. Natuurlijk kan elke relatie wel in een sleur terechtkomen maar de realiteit hiervan is vaak toch net ietsje anders. Veel paren houden het in de slaapkamer (of welke kamer dan ook) vaak heter dan je denkt en wel op de volgende manieren.

Zo kom je niet in een ‘seks-sleur’ terecht

Seks is niet alleen voor dieren en komt naar voren in de basisbehoeftes van een mens. Stelletjes in een lange relaties weten dit maar al te goed en weten dan ook hoe ze het lekker spannend houden tussen de lakens.

Elkaar enthousiast maken, zelfs als seks niet op de planning staat

Het genieten van de trage opbouw is de eigenschap die de meeste koppels met een heet seksleven delen. Hiermee wordt bedoelt dat je bijvoorbeeld tijdens werk even een appje stuurt naar je mop, om te vertellen hoe horny je eigenlijk wel niet bent. Hoe je haar (of zij jou) zou kunnen verwennen. Of gewoon in een publieke ruimte elkaar een beetje plagen en expliciet niet eens iets seksueels doet.

Seks wordt door de meeste stellen als de top van de ijsberg gezien. Ze vinden het leuk om samen opgewonden te zijn, zelfs als het niet mogelijk is om echte seks of het orgasme te krijgen. Het klinkt heel frustrerend, maar zodra het moment daar is dat het wél kan gebeuren, pfoe, dan kan dat leiden tot super intensieve, bevredigende seks.

Elk jaar een beetje vuiler

Experimenteren, experimenteren, experimenteren! Als je al zo lang in een relatie zit, ben je vaak wel weer eens toe aan iets nieuw. Paren met hete seks zijn vaak opzoek naar nieuwe seksuele posities of nieuwe speeltjes om uit te proberen. Om een lange termijn relatie warm te houden, moet je bereid zijn om creatief te zijn en uit de gewoonlijke sfeer te komen. Praat vies. Probeer nieuwe ervaringen. Pak eens de achterbank van de auto in plaats van de slaapkamer. Doe alles wat nodig is om het fris en leuk te houden.

hete seks, Het geheim achter hete seks hebben tijdens een lange relatie
Foto: Petr Ovralov

Zorgen voor jezelf

Koppels met een heet seksleven weten als geen ander dat het hebben van zelfvertrouwen the key is in een relatie. Dat betekent natuurlijk niet dat ze elke dag in de sportschool te vinden zijn, om hun buikvet weg te werken. Het is het soort zelfvertrouwen waarbij de sexapeal een grote rol speelt. Het gaat niet altijd alleen over de relatie maar soms moet je ook even aan jezelf denken. Deze mensen maken namelijk tijd vrij om voor zichzelf te zorgen zoals het lichaam goed behandelen, seksuele schaamte overwinnen of nieuwe vaardigheden leren. Het hoort er allemaal bij.

Lachen, zowel buiten als binnen de slaapkamer

Seks is niet altijd zwoel, heet of verleidelijk. Gekke dingen gebeuren gewoon, vooral als er twee lichaam tegen elkaar klappen, om maar te zwijgen over de geluiden die vrij kunnen komen. Wanneer ongemakkelijke momenten zich voordoen, wordt er gewoon heerlijk om gelachen. Humor is een ding wat zorgt voor ontspanning. Als je lacht tijdens de seks, is dat een teken dat je de stress van buiten de slaapkamer even loslaat. Het wordt gezien als een leuke, tijdelijke ontspanning. Natuurlijk telt woede tijdens goedmaakseks ook als hete paarsessie, maar humor hierbij voegen maakt het ook leuker.

hete seks, Het geheim achter hete seks hebben tijdens een lange relatie
Foto: Toa Heftiba

Masturberen tijdens de seks

Hoe vies en raar het ook klinkt, paren die gaan seksen, masturberen gewoon voor het oog van de ander. Het is namelijk veel leuker als je het niet alleen hoeft te doen. Hierdoor krijgt je partner ook nog eens een masterclass over de meest betrouwbare manieren om je te plezieren. Door je partner te laten zien hoe jij jouw lichaam aanraakt, krijg zij inzicht in hoe plezier ervaren wordt. Het geeft je de controle over je eigen verlangen en laat je jouw partner toe deel te nemen aan je plezier.

Verkennen van elkaars fantasieën

Als het aankomt op een goede pot seks, zijn er de drie G’s: Goed, Geven & Spelen. Met andere woorden, ze zijn bedreven in bed (dankzij veel oefening), ze zijn vrijgevig en ze zijn bereid om uit te proberen waar hun partner in staat is, binnen redelijke grenzen. Elk persoon heeft zijn eigen unieke, erotische verbeelding. Iedereen heeft diepe fantasieën en verlangens van hun partner geleerd en zijn bereid om buiten hun comfortzone te stappen.

Kleffen

Kussen voordat je naar werk, elkaar in de billen knijpen, even een streel op de rug, knuffelen: allemaal zaken die niet vergeten mogen worden. Dit is de beste manier om je partner eraan te herinneren dat je tevreden bent en nog steeds erg tot hem of haar aangetrokken voelt. Wanneer je elkaar namelijk aanraakt, voel je je meer verbonden en liefhebbend. Dus meer liefkozen, elkaars hand vasthouden, masseren, wrijven en strelen zonder enige verwachting van seks, zorgt voor meer ontspanning en sensuele verbondenheid.

hete seks, Het geheim achter hete seks hebben tijdens een lange relatie
Foto: Louis Amal
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…