Onenightstands: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Het lijkt allemaal leuk, maar onenightstands zijn ingewikkelder dan ze zich voordoen. Tijd om voor eens en altijd wat regels vast te stellen. Er komt van alles bij kijken en dit maakt iets wat zo leuk hoort te zijn, soms zo gecompliceerd. Blijf je nou slapen of niet? Hoelang na de seks mag je het pand verlaten? Heette ze nou Lisa of Jaimy-Lee? Welke ziekte mag je erbij zetten op je soa-spaarkaart? Dit zijn allemaal problemen die we met regelmaat tegenkomen in onze vrijgezellenperiode…

Dan zit je nu vast en zeker in de ontkenningsfase achter je laptopje mee te lezen, maar wij weten wel beter. Het hele gebeuren rondom onenightstands is een maatschappelijk probleem. Het is tijd om awareness te creëren en elkaar te helpen in deze lastige en wanhopige situaties.

Dus tag maar snel al je potentiële scharrels. Op deze manier voorkomen we onwijs veel onenigheid 😉

onenighstands4

Onenightstands

Drank

Er zijn maar weinig legendarische avonden begonnen zonder drank of andere verdovende middelen. Misschien ook wel, maar de beste verhalen beginnen vaak met een goede dosis alcohol. Hierbij is het belangrijk exact de goede dosis aan te houden, want je moet wel nog kunnen presteren. In bed, maar ook zeker daar buiten.

Toch is het cruciaal om precies genoeg zelfvertrouwen te hebben. Genoeg zelfvertrouwen om die meid mee naar huis te nemen waar je het afgelopen halfuur ongegeneerd mee hebt staan tongtennissen. Met teveel alcohol eindig je kotsend over haar schoot in een Uber, huilend als een klein meisje. Doseren moet je leren.

Tinder, Grinder en de hele mikmak

Ben jij niet zo een casanova tijdens de eerste momenten of als je onder druk staat door je vrienden in de kroeg? Tinder, Grinder en een wereld aan dating apps ligt aan je voeten. De eerste zinnen knal jij er vol zelfvertrouwen uit, omdat jij al een lijstje met top tien openingszinnen hebt liggen.

Het ijs is al gebroken en tijdens de date is het alleen de eerste momenten spannend. Jij bent namelijk geen sociaal gestoord persoon, alleen onder druk werkt het minder soepel. En in de kroeg moet je het nou eenmaal van een real life first impression hebben om een one night stand te regelen.

onenighstands4

Gevaarlijk terrein

We grijpen ons weer even vast aan het gevalletje drank. Zoals al besproken: niet te weinig, niet teveel. Maar over haar heen kotsen in de taxi is niet het ergste; in negen van de tien gevallen kom je deze dame in kwestie toch nooit meer tegen. Tenzij je in een schraal dorp woont met één stamkroeg en het sletje van het dorp mee naar huis neemt. Zij valt onder gevaarlijk terrein en met teveel drank negeer je deze belangrijke grens. Don’t do it, please don’t do it.

Meid zonder schmink

Soms neem je een andere meid mee naar huis, dan de meid waarnaast je wakker wordt. Dit kan altijd even schrikken zijn en het beste is dus om deze situaties te vermijden. Want als we eerlijk zijn; we zien het eigenlijk best als vrouwen te veel make up dragen.

Die plamuurlaag die je doet je denken aan de verhuizing van je broer, herken je heus wel. En dat is niet omdat je graag naar make-up tutorials kijkt, we get that. Zie je dat niet? Dan is het eigen risico dat je haar in de ochtend niet meer herkent. Net als je beddengoed, dat inmiddels ook van kleur is veranderd.

Soa-spaarkaart

Ga jij voor de volle soa-spaarkaart of ben je niet zo een verzamelaar? Bedenk dit even voordat je aan one night stand begint, want dan moet je rekening houden met wat je in huis haalt. Niet alleen qua type meid, maar ook qua beschermhoesjes. Daarnaast zijn er toch een paar handelingen die je misschien beter achterwege kan laten als je iemand uit het wild meeneemt…

Oh, en daarover gesproken. Heb je ambitie om een co-ouderschap aan te gaan met een meisje waarvan je haar naam niet eens weet?

onenighstands

De situatie niet benadrukken

Oké, jullie hebben als twee wildvreemden de kleren van elkaars lijf gescheurd. Vervolgens hebben jullie elkaar alle hoeken van de desbetreffende kamer (of Dixi) laten zien. Je kan wel stellen dat jullie samen een wilde en verassende avond hebben beleefd.

Maar dit beestengedrag doe je natuurlijk niet met de ware. De ware die je overigens niet in die ene stamkroeg ontmoet, nét nadat je over de trapleuning hebt staan kotsen.

Kortom: jullie weten allebei dondersgoed de aard van deze situatie. Het was leuk, zouden we vaker kunnen doen, maar eigenlijk liever niet. Dit hoeft echter niet benadrukt te worden doordat je bijvoorbeeld ‘arriveert’ met een onsympathieke: “Je blijft niet slapen toch?”

Blijven slapen

En nu we het dan toch hebben over ‘blijven slapen’.. Je hebt net een flinke work out achter de rug en eigenlijk wil je lekker zeesterren over het gehele oppervlak van je eigen bed. Tijd om op te staan en aan te kleden. Of toch niet.. Je voelt ineens een handje op je borst, een knietje dat bijna je kruis aantikt en een flinke bos haren in je mond. Shit.

Je hebt het punt bereikt waarop je het écht niet meer kan maken om te zeggen: “Oh, wil je dat ik hier blijf slapen?”. Dit zijn dingen die je voor alle escalatie duidelijk zou moeten maken. Gemiste kans. Het lijkt erop of je deze toch maar uit moet zitten en vroeg in de ochtend de benen moet nemen. Het pand verlaten na onenightstands blijft een lastig iets…

onenighstands3

The morning after

Je hebt door de zure appel gebeten en wordt met dezelfde bos haar in je mond wakker. Maakt niet uit, je hebt hem uitgezeten, het is tijd om te gaan. Echter ligt er een blije meid met puppy ogen en een ontzettend goed humeur naast je. Ze begint over ontbijt, hoe de rest van jouw week in elkaar steekt en of zij volgende keer bij jou langs mag komen.

Het enige waar jij aan kan denken is haar naam die op het puntje van je tong zou moeten liggen, maar eigenlijk ergens achterin je strot is verdwenen. Socializen met iemand die je niet kent gaat dronken toch wat makkelijker dan nuchter in de ochtend. Weer een gevalletje van even doorpakken.

Overigens kan deze situatie zich net zo goed compleet andersom afspelen. Don’t be that guy en koester een chick die met duidelijke bedoelingen langs kwam en het daarbij wilde laten.

De benen nemen

Dan is het nu eindelijk zover. Doordat je niet preventief genoeg was aan het begin, heb je een aantal obstakels moeten overwinnen. Echter is het nu tijd om zo nonchi mogelijk weg te gaan en je leven weer op te pakken. Gooi een simpele “Ik moet er helaas vandoor” haar kant op, gevolgd door een “Bedankt voor vanavond”. Je hoeft niet te zeggen dat je haar nog belt als je dat toch niet van plan bent. Op naar de volgende one night stand!

Krijg jij deze quotes tegen je aan geslingerd terwijl je al met twee gebakken eieren, een croissantje en versgeperste sinaasappelsap klaar stond? Dan weet je ook hoe laat het is: vandaag ontbijt jij zwaar!

onenighstands - 2