Friends with benefits: do’s en don’ts

Je bent single en niet klaar voor een relatie. De ideale situatie is een vrouw die er hetzelfde over denkt. Friends with benefits it is. Deze vorm van samenzijn is niet zo oppervlakkig als een meisje oppikken na het stappen voor één avond. Ook niet zo ingewikkeld als het hebben van een relatie, mits je dit spelletje goed speelt.

Elke friends with benefits situatie steekt anders in elkaar, maar de basics zijn hetzelfde. Deze richtlijnen helpen je enigszins op weg, maar kosten wel de nodige tijd en moeite. Het blijft geheel op eigen risico en is niet altijd zo leuk en makkelijk als dat het klinkt. Maar hey, alles is mogelijk! Read and learn…

friends-with-benefits-1

De guidelines voor friends with benefits

1. Onderzoek het materiaal

Je ontmoet een leuke meid, het klikt, maar wat zijn de vervolgstappen? Zoek uit waar de dame in kwestie naar op zoek is qua dating gebied. Dit werkt natuurlijk alleen als deze vrouw niet op zoek is naar iets serieus. Een vrouw aan de haak slaan die snel emotioneel betrokken raakt gaat dus niet werken. Als je een vrouw leert kennen met rammelende eierstokken zit je binnen no time met de kids in de auto naar Frankrijk. Dat willen we niet, toch?

2. Zorg dat je op dezelfde lijn zit

Als een vrouw zegt dat ze op dít moment niet toe is aan iets serieus, moeten er alarmbellen af gaan. In de tijd dat jij het als een leuk avontuur ziet, kan zij al bedacht hebben er uiteindelijk meer uit te willen halen. Zorg ervoor dat jullie allebei zeker weten dat jullie na deze titel een eind maken aan het avontuur. Het is leuk zolang het leuk is, zonder verdere verwachtingen.

3. Maak afspraken

Het lijkt misschien makkelijk, elkaar alleen opzoeken voor de basisbehoeften, maar er komt meer bij kijken. Juist in deze situatie is het handig om afspraken te maken. Als jullie naast elkaar nog andere mensen blijven zien is het fijn om hier afspraken over te hebben. Een tripje naar de GGD moet geen wekelijks ding te worden, omdat er tig andere mannen in haar slipje glijden. Of andersom natuurlijk.

4. Gedraag je niet jaloers

Nadat jullie afspraken hebben gemaakt waarmee jullie het allebei eens zijn, is er geen reden tot jaloezie. Op het moment dat één van jullie jaloerse gevoelens heeft na deze afspraken, weet je dat er meer achter schuilt. Jullie zijn niet exclusive en jaloezie kan het hele gebeuren goed verpesten.

friends-with-benefits-

5. Niet te lang blijven hangen

Dit is niet een dame die je meteen na de seks de deur wijst. Het woordje ‘friends‘ mag niet vergeten worden in deze titel. Echter is het niet helemaal de bedoeling om uren te blijven hangen. Als jullie wel op dat niveau zitten van dagen met elkaar optrekken, moet je je misschien afvragen of deze titel nog wel bij de situatie past.

6. Not too close

Het leukste aan deze afspraak is het stukje ‘benefits‘. Tijd met elkaar doorbrengen moet leuk zijn en gemakkelijk gaan. Op het moment dat één van de twee de ander lastigvalt met allerlei berichten wordt het vervelend. De ander kan al snel een benauwd gevoel krijgen. Het wekt al snel de indruk dat jij er anders over bent gaan denken.

7. Opties openhouden

Het allermooiste is misschien wel dat je nergens aan vastzit. Het is allemaal geheel vrijblijvend en voor zolang het duurt. Als jullie afspraken het toelaten, is het zeker niet nodig om andere mensen te laten lopen. Je zit nergens aan vast en wie weet ontmoet je in de tussentijd iemand waarmee je wél de gok durft te wagen.

friends-with-benefits-3

8. Niet liegen

Jullie hebben afspraken gemaakt waar jullie allebei achter staan, dus er is geen reden om over dingen te liegen. Als jouw eerlijkheid de ander boos maakt, weet je dat er opnieuw naar de afspraken gekeken moet worden. Het kan prima dat jullie in de tussentijd niet meer op één lijn zitten. De enige manier om dit op te lossen is door erover te praten. Als je toch van deze agreement af wilt zien is het wel zo eerlijk om dit te delen. Niemand hoeft aan het lijntje gehouden te worden. Respect en communicatie mag niet ontbreken in dit spel.

9. Emoties

En dan komt nu het gevaarlijke deel. Het eigen risico stukje. Too attached. Negen van de tien keer komt het voor en dit is ook de grootste reden waarom het een lastige kwestie blijft. Jullie zijn nou eenmaal veel bij elkaar en er ontstaat een connectie die iets verder gaat dan alleen friends with benefits. Als dit bij één van de twee gebeurt, ben je fucked. Op deze manier kan je er beter een punt achter zetten en hopen op een vriendschap. Als beide partijen te hoog hebben ingezet en nu de roze bril niet meer af kunnen zetten, is het een ander verhaal. Je kan altijd van friends with benefits naar een upgrade gaan als jullie er allebei zo instaan.

friends-with-benefits-

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…