De meest gemaakte fouten tijdens de seks

CREDITS: Ana Maria Moroz

Mannen praten weinig over hun mindere bedprestaties maar verkondigen tijdens een mannenavond liever wat er allemaal wél goed ging. Maar heren, dat we er weinig over horen, betekent niet dat er geen fouten zijn. Daarom bespreken we ze vandaag. Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens de seks.

De meest gemaakte fouten tijdens de seks

Helaas kunnen we tijdens de seks geen vast protocol volgen of wanneer we met een vraag zitten, het even opzoeken in de gebruiksaanwijzing. Daarom is het menselijk dat de nachtelijke escapades niet altijd helemaal gaan volgens het boekje van de ander.

fouten tijdens seks
Foto: Dainis Graveris

Om te onderzoeken wat volgens vrouwen de grote fouten tijdens de seks zijn, deed de Britse datingsite Illicit Encounters onderzoek. Zij vroegen tweeduizend mannen en vrouwen naar wat zij de grootste missers vonden tijdens een avondje tussen de lakens. Het vrouwelijk schoon gaf de volgende zaken aan als grootste fouten tijdens de seks. Doe er je vooral voordeel mee.

Voorspel skippen

Het skippen van het voorspel staat voor vrouwen met kop en schouders bovenaan als het gaat om fouten tijdens de seks. Maar liefst 74 procent van de vrouwen geeft aan het een grote fout te vinden wanneer dit gedeelte wordt geskipt en meteen naar het echte werk gehaast wordt.

Als eerste klaarkomen, en dan stoppen

De volgende fout van mannen staat met 68 procent op de tweede plaats. Deze vrouwen zeggen het een grote afknapper te vinden wanneer de man tijdens een potje ‘bedvogelen’ als eerst klaarkomt, en vervolgens niet meer zorgt dat de vrouw ook haar orgasme krijgt.

fouten tijdens seks
Foto: We-Vibe WOW Tech

Onhandig

Op plaats drie is geëndigd: onhandig zijn in bed. Dit geldt in de breedste zin van het woord. Denk dus aan onhandig haar kleding uittrekken, zoenen, van standje wisselen et cetera.

Neerbuigende dirty talk 

Net iets meer dan de helft van de deelnemende vrouwen heeft ooit meegemaakt dat een man neerbuigend tegen haar praatte tijdens dirty talk. Ze vonden dit zeker geen succes. Respect is key.

Afstandelijk na de seks

Veel vrouwen hebben ook na de seks behoefte aan affectie. Daarom vinden ze het een afknapper wanneer mannen na de daad afstandelijk zijn of niet met hen communiceren.

fouten tijdens seks
Foto: Charles Deluvio

Meteen in slaap vallen

Deze gaat eigenlijk hand in hand met de vorige. Vrouwen hebben er een hekel aan wanneer mannen meteen nadat ze klaargekomen zijn, in slaap vallen en er dus geen plek meer is voor affectie naderhand. Dus mannen, nog even de oogjes openhouden.

Opmerkingen over het lichaam van de vrouw

Veel vrouwen zijn onzeker over minimaal één onderdeel van hun lichaam. Het is daarom voor een man een grote fout om een opmerking te maken over het lichaam van de vrouw. Zij wil zich tijdens de seks mooi en gewild voelen. Een stomme opmerking over haar lichaam wordt dan niet ter harte genomen.

Denken te weten wat ze wil

Soms denken mannen dat er wél een gebruiksaanwijzing voor seks is. Helaas hebben zij die dan in hun eigen hoofd verzonnen en gaan ze er klakkeloos vanuit dat ze precies weten wat de vrouw wil. Ben jij deze persoon, dan helpen we je even uit je droom. Iedere vrouw is namelijk anders en daarom kun je beter goed luisteren naar wat je bedpartner wil zodat het voor haar ook fijn is.

fouten tijdens seks
Foto: W R

Lichaamstaal van de vrouw negeren

Het negeren van de lichaamstaal van de vrouw sluit hierbij aan. Het is namelijk niet fijn voor je bedpartner als ze aangeeft wat ze graag wil en jij vrolijk doorgaat met iets compleet anders. Luister daarom altijd goed naar haar en haar lichaamstaal.

Fysiek houden zonder emotionele connectie

We said it before and we’ll say it again: vrouwen willen zich in bed mooi en gewild voelen. Daarom hoorde deze ook zeker in het rijtje thuis van fouten tijdens de seks. Vrouwen vinden het namelijk een afknapper wanneer de man het tijdens de vrijpartij enkel en alleen fysiek houdt, en er geen spatje emotie te bekennen is. Een beetje liefde wordt gewaardeerd.

fouten tijdens seks
Foto: Toa Heftiba