Een vrouw mee naar huis vragen? Deze fouten wil je voorkomen

CREDITS: Screenshot La La Land | Summit Entertainment

Je staat in de kroeg en vanuit je ooghoek valt je iets op. Je kijkt naar rechts en daar zie je haar staan. In een split second weet je het, zij moet en zal vanavond mee naar huis. Je stapt op haar af en maakt een praatje. Nu blijkt ze ook nog spontaan en een goede gesprekspartner te zijn. Dit mag je nu niet meer verpesten. Maar hoe ga je haar mee naar huis vragen? Wij leggen het je uit.

Fouten die je niet moet maken als je iemand mee naar huis vraagt

Een vrouw zou nooit zomaar met iemand mee naar huis gaan, tenzij ze er zelf ook iets uit kan halen. Daarnaast gaat ze ook niet mee als ze niet honderd procent zeker weet dat het safe is. Er lopen genoeg weirdos rond op deze wereld en als vrouw ben je je daar maar al te bewust van. Daarom kan het nog wel eens moeilijk zijn als je een vrouw mee naar huis wilt vragen. Wil je toch een poging wagen, dan moet je de volgende fouten in ieder geval zien te voorkomen.

mee naar huis vragen
Foto: Vinicius Altava

Geen vertrouwen geven

Het allerbelangrijkste wanneer het gaat om een vrouw mee naar huis vragen, is het winnen van vertrouwen. Wanneer ze ook maar een klein beetje twijfelt, kan ze al afhaken. Nu is het uiteraard niet de bedoeling dat je letterlijk zegt dat je geen seriemoordenaar bent en dat je haar niet twee steegjes verder zal ontvoeren. Daden spreken in dit geval luider dan woorden. Laat haar zich veilig bij jou voelen zodat ze ook daadwerkelijk merkt dat het safe is.

Verkeerde intentie

Buiten het gevoel van veiligheid is er nog een ander gevoel waar je rekening mee moet houden. Deze moet je haar alleen vooral niet geven. Laat haar namelijk niet voelen als een goedkope optie die je wel even mee naar huis neemt. Een vrouw zal namelijk nooit met je mee gaan als je haar het gevoel geeft dat ze een slet is. Natuurlijk snapt zij ook wel wat de bedoelingen zijn wanneer je haar mee naar huis gaat vragen, maar je hoeft haar niet meteen goedkoop te laten voelen. Ook dan zal ze afhaken.

Ruzie met vriendinnen

De vriendinnen kunnen nog wel eens lastig doen. Ze hebben waarschijnlijk weinig vertrouwen in je en willen daarom niet dat hun vriendin met jou mee gaat. Het laatste wat je in deze situatie wil doen is gaan staan ruzieën met haar vriendinnen. Hierdoor maak je het voor jezelf alleen maar moeilijker én laat je ook niet de beste indruk achter bij de vrouw in kwestie.

Probeer in een soortgelijk geval dus te begrijpen dat haar vriendinnen haar alleen maar proberen te beschermen en dat hun mening belangrijk voor haar is. Wat je kunt doen is een volwassen gesprek met ze aangaan waarin je ook hen met daden laat merken dat je geen vies verkeerd mannetje bent. Probleem opgelost!

mee naar huis vragen
Foto: Timur M

Onzeker overkomen

”Laten we naar mijn huis toegaan.” – Jij

”Oh, om wat te doen?” – Zij

Hier kun je nu een grote fout maken. En dat is namelijk onzeker antwoorden op de vraag. De vrouw weet echt wel wat de plannen zijn. Wanneer jij nu onzeker antwoordt, is ze binnen vijf minuten pleite. Als ze dan toch met je mee naar huis gaat, wil ze er wel zeker van zijn dat ze goede seks krijgt. Onzekerheid kun je daar niet bij gebruiken.

Too hard to get 

Een beetje uitdaging is leuk. Je mag daarom wanneer je een vrouw mee naar huis wilt vragen ook best een beetje mysterieus doen. Zo blijft het voor haar ook de hele avond nog spannend. Maar op moment suprême moet je wel presteren. Je kunt niet voor altijd vaag blijven. Wanneer het allemaal té mysterieus voor haar wordt, haak ze af. Op die manier geef je haar ook de indruk dat het jou eigenlijk allemaal geen zak uitmaakt. Je wil haar daarentegen juist het gevoel geven dat ze mooi en gewild is. Ben dus niet too hard to get.

Too easy to get

Geef echter ook niet te veel. Wanneer je de hele avond van begin tot eind uitbundig met haar staat te zoenen, is de spanning er na een half uur ook wel af. Hierdoor kun je haar afschrikken of is het voor haar niet meer interessant om met jou mee naar huis te hobbelen na het feestje. Houd het dus spannend en geef d’r soms niet meer dan alleen een klein (maar fijn!) kusje. Zo geef je niet meteen alles en leg je niet al je kaarten al open.

mee naar huis vragen
Foto: cottonbro