Dit is waarom je altijd tegelijk met je vriendin naar bed moet gaan

Na ongeveer 3,5 jaar samen te zijn geweest, begint er gemiddeld een ‘drift’ te ontstaan. Stellen gaan niet meer op dezelfde tijd naar bed en vaak voelt één van de twee een gebrek aan connectie, intimiteit en waardering. Overwinnen jullie dit? Dan kun je rond de 10-12 jaar weer eenzelfde situatie verwachten. Lekker positief uitzicht he? Gelukkig zijn er (simpele) manieren om de ernst van zo’n situatie tegen te gaan en te zorgen dat het voor jullie een ‘walk in the park’ is.

Regelmatige date nights, elkaar verrassen, onvoorspelbaar (leuk) voor elkaar zijn én, misschien wel het makkelijkste: tegelijk naar bed gaan!

Samen tegelijk naar bed

Denk er maar eens over na: zodra de sleur er in begint te komen spenderen jullie de laatste uurtjes voordat je naar bed gaat achter jullie favo Netflix-serie of scrollend op je telefoon. Niet per sé bezigheden die jullie dichter bij elkaar brengen… Als je samen wat vroeger naar jullie nest gaan is er direct tijd voor bezigheden die dat wel doen: praten, seks, discussiëren, elkaar pesten, dingen van elkaar te weten komen en nog meer seks.

Daarnaast is het natuurlijk ook heel logisch dat als jullie slaappatronen langs elkaar heen gaan lopen, dat jullie op meerdere gebieden wrijving gaan zien. Jullie hebben minder quality-time, de één maakt herrie als de ander probeert te slapen en waar moeten jullie in hemelsnaam de tijd vandaan halen om elkaar te verwennen?

Volgens onderzoek is een andere reden waarom het een goed idee is om voortaan zo vaak mogelijk tegelijkertijd naar bed te gaan, dat vrouwen positiever reageren op activiteiten gedurende de dag, als ze de nacht ervoor het gezellig gehad hebben met hun partner. Ja, lees die zin nog maar eens. Mannen reageren daarnaast positiever op activiteiten met hun partner gedurende de dag, als ze een goede nachtrust hebben gehad.

Daar komt bij dat je met samen naar bed gaan tijd creëert waarin je met elkaar kunt knuffelen. Het klinkt een beetje soft, maar zowel mannen als vrouwen ervaren dit volgens meerdere als studies als koesterend en relaxed. Dit roept gevoelens op als liefde, comfort, tevredenheid en waardering. En als dit potje knuffelen uit de klauwen escaleert tot seks dan komt daarna vaak de ‘pillow talk’. Momenten dat je over je relatie of andere dingen praat, maar flexibeler en met een positievere insteek.

Genoeg redenen om je laptop dicht te klappen, je telefoons op niet storen te zetten en van elkaar te genieten!

, Dit is waarom je altijd tegelijk met je vriendin naar bed moet gaan

LEES OOK