Acht redenen waarom een vrouw ineens seks wil

CREDITS: Pixabay | StockSnap

Af en toe gebeurt het gewoon. Ze wil seks en kan er niks aan doen. Waarschijnlijk heb je iets goeds gedaan, maar hebt je geen idee wat. Seksuologen zijn opzoek gegaan naar wat veel vrouwen triggered om deze verlangens te krijgen. En een aantal daarvan delen we graag met je!

Acht redenen waarom een vrouw ineens seks wil.

Vrouwen kunnen soms behoorlijk kritisch zijn, als het aan komt op een keuze voor hun partner. De juiste partner om seks mee te hebben kan echter ineens de hoek om lopen. Als we de seksuologen Cindy Beston en David Bass kunnen vertrouwen zijn daar een aantal redenen voor. We zetten ze op een rijtje:

Je ruikt goed

Dit is een criterium waar je zelf verrassend genoeg geen invloed op hebt. Ook parfums gemaakt van de duurste bloemenextracten kunnen hier niets aan doen. Een vrouw gaat intuïtief af op de lichaamsgeur van een man. Volgens wetenschappers heeft het vrouwelijk reukorgaan zich in jaren van evolutie ontwikkeld tot een wichelroede voor mannen met complementaire genen.

Je bent tussen de 184 en 195 centimeter

Het op één na belangrijkste criterium voor vrouwen is het uiterlijk van een man. Hierin speelt lengte een voorname rol. Wanneer je groter ben dan gemiddeld, zou je beter zijn in het beschermen van het andere geslacht.
Daarbij vinden niet alleen vrouwen lengte erg aantrekkelijk. Daarnaast levert elke 1,6 cm boven het gemiddelde zo’n €650 extra salaris op per jaar, volgens ‘The Tall Book’ uit 2009. Is ook weer extra interessant natuurlijk

Je bent symmetrisch

Gelijkmatige armen en benen, ogen en niet mank. Als je symmetrisch bent betekent dat je een lichte afwijking hebt in je genen. Het resultaat hiervan is dat je bij het voortplanten geen genetische ‘afwijkingen’ hebt verdoezeld.
Daarnaast laat het zien dat je flexibel genoeg bent om ongeschaad het leven door te komen. Dus als de volgende keer je vriendin begint te klagen over je bourgondische lichaam, wijs haar dan over op hoe symmetrisch je wel niet bent.

Je hebt een zware stem

Tijdens de pubertijd verandert je strottenhoofd dramatisch en wordt je stem tot wel 60 procent lager dan die van de meisjes. Dit proces wordt ingeleid door testosteron. Hoe meer testosteron hoe lager je stem wordt.

Redenen seks vrouw, Acht redenen waarom een vrouw ineens seks wil
Foto: Cihan Soysakal

Je laat zien dat je dominant bent

Er is veel onderzoek gedaan in de kroeg naar waarom de ene man meer vrouwen om zijn vinger windt dan de ander. Wat blijkt is dat dominante mannen meer ruimte innemen door grote en veel bewegingen, een directe blik en een open houding ten opzichte van andere mannen. Dit gedrag laat zien dat je je comfortabel voelt in de ruimte.

Je kwam mee met een vriendin van haar

Haar vriendinnen zijn erg belangrijk voor haar en dus een belangrijke maatstaf. Wanneer je met haar vriendinnen mee komt, heeft haar vriendin jou dus al gekozen. Wat haar keuze enkel maar bevestigd.

Je bent beroemd

Beroemd zijn wordt direct geassocieerd met het hebben van financiële middelen. Het hebben van een beroemde partner is voor vrouwen een sociaal voordeel. Zelfs als hij lelijk is!

Je hebt zelfvertrouwen en hebt humor

Volgens seksuologen kun je vrijwel alles wat vrouwen aantrekkelijk vinden aan een man herleiden naar zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen staat gelijk aan dominantie en daarom het meest gewilde mannetje. Humor is ook een teken van zelfvertrouwen. Een grap is namelijk altijd om aandacht te trekken.

Vrouwen redenen seks
Foto: Stockpic