Hoe vaak hebben we seks in ons leven?

Let’s talk about sex. Nu geen artikel over hoe je je seksleven kan verbeteren of hoe je iemand in bed kan krijgen, maar over hoe vaak je de daad eigenlijk doet. Onze Engelse buren hebben een onderzoek gestart met als hoofdvraag “Hoe vaak seksen we eigenlijk?”.

Zo vaak hebben we dus seks

Die Engelsen zitten niet stil en vinden het dan ook leuk om meer onderzoek te doen naar seks. Voor ons natuurlijk alleen maar fijn. Wij zijn gek op nummertjes, dus daarom is het altijd fijn om te weten hoe veel geslachtsgemeenschap we gemiddeld in ons leven hebben.

Onderzoek

Het Britse bedrijf Quidco heeft onderzoek gedaan naar de levensstijl van 2000 Britten. Hier hebben ze gekeken naar de gemiddelde levensverwachting van 83 jaar. We worden zo’n zes keer in ons leven verliefd, waarbij acht partners in totaal voorbijkomen. Maar helaas worden we ook zo’n vijf keer in ons leven gedumpt. Auch!

Ondanks dat we gedumpt worden, is er ook wat positiefs uit te halen. Quidco is in het onderzoek er vanuit gegaan dat men op zijn 18e ontmaagd wordt. Vanaf daar begint het tellen. En wat blijkt? We seksen zo’n 5.778 keer in ons leven! Dat betekent dat je gemiddeld tot je 65e levensjaar, twee keer in de week aan seks doet. Klopt dat een beetje?

Seksen, Hoe vaak hebben we seks in ons leven?

Hoeveel seks hebben we dan op welke leeftijd?

Seks is eigenlijk voor alle leeftijden, maar het gebeurt niet altijd even vaak. Zoals hierboven staat beschreven, hebben we gemiddeld 6.000 keer seks in ons leven, waarbij volgens onderzoek (niet gek) ons hoogtepunt is tussen de leeftijd 18 en 29 jaar.

Dertigers daarentegen krijgen het druk met hun carrière en gezin waardoor ze niet altijd de tijd kunnen vinden om van bil te gaan. Toch vind je in deze leeftijd gemiddeld nog 86 keer per jaar de tijd voor een vrijpartij. Lieve mensen, dat is gemiddeld zo’n twee keer per week. Mensen tussen de 40 en 49 jaar hebben dan weer zo’n 69 keer per jaar seks.

Maar houdt de moed er in, want uit een andere studie wordt er vertelt dat koppels die meer dan 25 jaar getrouwd zijn, twee tot drie keer per week seks hebben. Dit percentage stijgt tot 35 procent bij stellen die 50 jaar getrouwd zijn. Wanneer de oude lullen tijd is aangebroken en je bent 65 jaar of meer getrouwd, wordt er een percentage neergezet van boven de 40 procent.

Je hoeft je dus eigenlijk geen zorgen te maken over dat je te weinig seks hebt deze week. Dat gaat dus, als we bovenstaande onderzoeken moeten geloven, dik in orde komen voor de rest van je leven.

Seksen, Hoe vaak hebben we seks in ons leven?