Goed verhaal: Nederlandse boa is eigenlijk een Afrikaanse koning

CREDITS: William Krause

Ja ja, je leest ’t goed: een boa uit Emmen is de troonopvolger in de republiek Benin. Het kan dus zomaar zijn dat als je in het ó zo mooie Emmen een regelrechte koning tegen het lijf loopt. Door zijn fans wordt hij Mo genoemd en eigenlijk ziet hij het nog helemaal niet zitten om koning te worden. Hij blijft liever nog even boa in ons prachtig kikkerlandje.

Boa Mo a.k.a de nieuwe koning van Benin

Het is bijna niet te geloven, maar het is toch echt zo. Mohammed Baparape Ali boa by day en koning van Benin by night. Zijn oom was koning van Benin, maar is helaas twee weken geleden overleden. Dat betekent dat hij de troonopvolger is. Hij geeft aan hier nog niet klaar voor te zijn. Zijn familie heeft al gevraagd of hij terug wil komen, maar zijn antwoord was een duidelijke nee. Zelfs zijn vier vrouwen kunnen hem niet overhalen.

Boa Emmen
Foto: Ivan Diaz

Waar ligt Benin eigenlijk?

Benin is een republiek in West-Afrika en ligt tussen Togo en Nigeria in. Je kan Benin een beetje hetzelfde zien als het prachtige Monaco. Koning Mo vertelde dit nieuws wel heel cool tegen zijn collega’s. Zijn contract als boa werd namelijk niet verlengd en daarom hadden zijn vrienden een handtekeningactie opgezet. Mo gaf aan dat hij liever boa bleef, dan dat hij nu al terug zou gaan naar Benin.

Wat gaat Mohammed Baparape Ali nu doen?

Hij zegt er nog niet klaar voor te zijn. Daarom geeft hij aan dat hij wil wachten tot er een nieuwe koning in het paleis komt. Hij hoopt dat de nieuwe koning nog even meegaat. Als de nieuwe koning komt te overlijden, dan wil koning Mo met alle liefde op zijn troon gaan zitten.

Wie verzint het: de Boa van Rensenpark in Emmen blijft liever nog even in Nederland. Terwijl zijn vier vrouwen op hem wachten in zijn paleis. Gelukkig is Mo lekker nuchter gebleven en grapt hij er hier en daar over. Hij heeft in ieder geval geen haast om de koning van Benin te spelen.