5 x De beste smartphones onder de €400

Recentelijk hebben Samsung en Huawei hun nieuwe opvouwbare telefoons gepresenteerd. Ja je leest het goed, opvouwbare telefoons. Super dik om te hebben natuurlijk, het enigste minpuntje is dat deze apparaten voor een duizelingwekkend bedrag van grofweg €2.000 over de toonbank gaan! Wij begrijpen dat dit niet altijd iets is wat je de moeite waard vindt. Daarom hebben we een aantal smartphones onder de €400 geselecteerd die de klus ook klaren!

De beste smartphones onder de €400

De Nokia 7 Plus

De ‘plus’ is een indicatie dat we het hier over een groter toestel hebben dan de normale variant. Dit toestel heeft een uitstekende accuduur doordat de processor (Snapdragon 660) heel efficiënt samenwerkt met de accu. Dit ga je nodig hebben als je wil filmen, want dit toestel filmt jouw mooiste momenten in 4K! Foto’s maken doet hij ook naar behoren met een camera van 12 megapixels. Met een 6 inch Full-HD+ scherm zie jij alles haarscherp, wel zo fijn in combinatie met die camera. Het enige minpuntje is dat deze telefoon niet stof- en waterdicht is.

Foto: Dmitry Bayer

De Oppo AX7

Dit merk is pas sinds kort beschikbaar in Nederland en zou de wereld omtrent smartphones in ons kikkerlandje zomaar eens kunnen opschudden. Oppo wil zich onderscheiden met de grotere accu’s in hun telefoons. Daarom heeft ook dit model een accu van 4.300 mAh, die ongeveer 30% groter is dan vergelijkbare toestellen in zijn prijsklasse. Zullen we het in een nog groter perspectief zetten? Een iPhone 8 heeft een accu van nog geen 2.000 mAh en de meeste Android toestellen halen de 3.000 mAh maar net. Hoewel deze smartphone niet de krachtigste processor en prestaties heeft is het een welkome aanvulling in deze lijst van smartphones onder de €400!

Huawei Mate 20 Lite

Ook deze smartphone laat zien dat een groter scherm niet altijd gepaard hoeft te gaan met een hogere prijs. Door het 6,3 inch grote scherm met een Full-HD+ resolutie kan jij alles haarscherp op je beeldscherm zien. Huawei gebruikt hun eigen chips in toestellen, wat niet elk merk kan zeggen. De processor in de Mate 20 Lite zorgt er in combinatie met het werkgeheugen van 4 GB voor dat er zonder zorgen tussen apps op de achtergrond geschakeld kan worden! De Huawei heeft net als de Samsung een dubbele camera. Met maar liefst 24 megapixels en 2 megapixels voor de dieptesensor is er op dit vlak weinig te klagen!

Samsung Galaxy A7

Uit enorm veel reviews komt de Galaxy A7 van Samsung heel goed uit de bus! Deze smartphone van Samsung maakt zelfs gebruik van drie camera’s met 24 megapixel aan de voorkant. Voor alledaags gebruik met FacebookWhatsApp en bellen is dit toestel uitstekend. Wil je graag games spelen op je toestel dan is een ander model wellicht een betere optie. Dit toestel maakt gebruik van een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning. Echter blijkt uit testen dat de gezichtsherkenning een paar seconden kan duren. De vingerafdrukscanner zit aan de rechterkant, wat het voor linkshandigen wat lastig kan maken.

De Honor 10

Als je nog nooit van dit merk hebt gehoord dan ben je niet de enige, het is in Europa namelijk nog niet heel bekend. Honor is het dochtermerk van Huawei, waarbij de Honor 10 het vlaggenschip is. Ben jij een stijlvol iemand en ga je voor design? Dan is dit het toestel voor jou! Het toestel beschikt over 4 GB werkgeheugen, dit is voldoende voor het dagelijks gebruik bij heel veel mensen! Daarnaast is het toestel met een dubbele camera van zo’n 24 en 16 megapixels, een batterij van 3400 mAh en een super strak design. Heel erg nice!

LEES OOK