Volkswagen brengt iconisch VW Bus Festival weer terug

Aah, de Volkswagen-busjes. Waar de hippies vroeger roadtrips maakten in de klassieke T1, staat nu op elk festival wel een VW-busje in de vorm van foodkraam. En deze zomer komen er héél veel samen in Hannover.

Volkswagen Bus Festival

Na zestien jaar is het iconische VW Bus Festival terug. Dat wordt genieten van de oude busjes, en misschien ook wel de nieuwe eBulli. De busjes en eigenaren komen samen voor exposities, concerten en meer, terwijl je ook eindelijk het juiste onderdeel kan vinden op een speciale markt.

Volkswagen bus festival, Volkswagen brengt iconisch <strong>VW Bus Festival</strong> weer terug
Foto: Volkswagen

Unieke busjes

Het festival begin je al in stijl: het wordt afgetrapt met een roadtrip. Zo start je met het busje bij de de Volkswagen-fabriek in Stöcken en rijd je vervolgens naar het festivalterrein in Hannover. Op het festival worden megaveel, je raadt het al, busjes tentoongesteld. Er is een plekje voor de oudste Volkswagen T1 uit 1950 en het busje van rocklegende Pete Townshend zal aan het publiek worden vertoond. Plus: Volkswagen zal ook de nieuwe generaties onder de aandacht brengen.

Data

Het festival vindt plaats van 23 t/m 25 juni 2023 op de parkeervelden rondom Messegelände in Hannover. En ook jij kunt al je kaartjes op de kop tikken. Je kunt een dagje gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om te tukken in je VW-busje. Er is namelijk plek voor 6.000 busjes en 60.000 bezoekers.

Volkswagen bus festival, Volkswagen brengt iconisch <strong>VW Bus Festival</strong> weer terug
Foto: Volkswagen