Tanaruz maakt circulaire 3D-geprinte boten

Hoe vet is dit!? Tanaruz maakt het hebben van een boot in een klap een stuk toegankelijker én verantwoorder. Altijd al een boot willen ownen? Dit is je kans. Via de Tanaruz App ontwerp je je eigen boot en binnen een week heeft de enorme 3D-printer ‘m al klaar. Ben je klaar met het model waarvoor je gekozen hebt? No probs. Ze zetten de boot weer om in het basismateriaal en printen een nieuwe voor je. Hoe gaat dit in z’n werk? Wij leggen het je uit.

Tanaruz Boats

De zomer doorbrengen op het water, in een sloep met je vrienden? Dat klinkt als een prima idee, maar het is voor velen niet weggelegd. Het kopen en onderhouden van een boot is duur. Tanaruz brengt hier verandering in door een volledig nieuwe manier van produceren.

, Tanaruz maakt circulaire 3D-geprinte boten

3D printen met plastic afval

De boten worden door Tanaruz geprint van polypropyleen (PP) met 30% glasversterking. PP wordt vervaardigd uit plastic afval, waardoor het goedkoop te verkrijgen is. En dus hartstikke duurzaam. Het plastic wordt in de door jou gewenste kleur geleverd in de vorm van korrels, in een grote zak van ongeveer 1,5 kuub. Vervolgens worden deze korrels aan de enorme robotarm ‘gevoerd’, die ze omsmelt en laag voor laag in jouw boot verandert.

Na ruim een week is de boot af en kan hij worden ingericht. Na weer een week kan de champagne open!

Customizen

In de Tanaruz App (Google Play Store / App Store) kies je tussen een van de vier modellen: de Tanaruz DDM, Tanaruz S, Tanaruz DS and Tanaruz DSi. Deze modellen variëren van dichte boten tot sloepen en binnenkort zelfs zeilboten.

Vervolgens kies je zelf de kleuren, lengte, details en hoe de motor en de batterij uitgevoerd zijn. De app geeft direct aan wat je ervoor kwijt bent en hoe lang de wachttijd is.

 

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…