‘Sur Mesure’ het bespoke programma van Bugatti

CREDITS: Bugatti

Bugatti Sur Mesure’ is het bespoke programma waarmee Bugatti de steeds groter wordende vraag naar custom Bugatti’s gaan beantwoorden. De eerste editie uitgebracht door het programma is de Bespoke Chiron Pur Sport

‘Bugatti Sur Mesure’ het bespoke programma van de Franse hyper car bouwer

Sinds het ontstaan – 112 jaar geleden in het Franse Molsheim – heeft Bugatti drie elementen centraal staan: vakmanschap, innovatie en erfgoed. Het is dan ook geen wonder dat de eerste bespoke Bugatti een ode is aan de racerij en Louis Chiron. Die voor de Franse koetsenbouwer talloze races won. De nummer 32 op de zijkant refereert natuurlijk naar de legendarische Franse Grand Prix van 1931 waar met een Bugatti Type 51 alle concurrenten aan flarden werd gereden.

Bugatti sur mesure, ‘Sur Mesure’ het bespoke programma van Bugatti
Foto: Bugatti

Bespoke Chiron Pur Sport

Ook in de jaren ’20 en ’30 was Bugatti dominant in de racerij. De babyblauwe kleur is hieraan een herinnering, waarbij de rode accenten bestaat uit minuscule ‘EB’ logo’s. Het nummer 32 is ook op dit model met de hand aangebracht, zoals back in de days op de type 51. Dezelfde motieven zijn zowel binnen als buiten de auto te vinden. In het interieur lopen de EB’tjes door vanaf de deuren tot op het dashboard.

BUGATTI Chiron Super Sport GP Sur Mesure MANIFY
Foto: Bugatti

Mechanisch onveranderd

Mechanisch is de Sur Mesure Chiron Pur Sport onveranderd ten opzichte van zijn ‘standaard’ broertje. Hij heeft nog steeds een 1500 pk sterke quad turbo 8.0-liter W16 in de kont liggen die de bolide naar de begrensde 350 kilometer per uur duwt op de autobahn.

BUGATTI Chiron Super Sport GP Sur Mesure
Foto: Bugatti

Niet de eerste bespoke Bugatti

De Bugatti Sur Mesure Chiron Pur Sport is niet de eerste auto die de koetsenbouwer volledig naar wens bouwt. Eerder bouwde het merk in 2013 ‘Les Légendes de Bugatti’ om verschillende helden van het merk te eren. In 2019 was je getuige van de Chiron ‘Zebra 1 of 1’ voor een klant in Qatar. En in 2021 werd de Bugatti Divo omgetoverd tot ‘Lady Bug’. Het blijkt als je het geld hebt om een Bugatti te kopen, dan heb je vast ook centjes om hem helemaal naar wens te laten customizen. En dat dachten ze bij Bugatti ook.

De Bugatti Sur Mesure Chiron Pur Sport vinden wij in ieder geval al goed gelukt.

Foto’s: Bugatti