Viral video: een superjacht ‘inparkeren’ doe je zo

CREDITS: Tamara Malaniy

Een superjacht ‘inparkeren’. Soms ziet het er makkelijk uit, soms gaat het he-le-maal mis. De kans dat jij het al een keer hebt gedaan is niet levensgroot, maar als je het kan: petje af.

Een superjacht aanleggen: Captain Tom doet het voor

Voor velen zal het als een nachtmerrie klinken. Een superjacht van tientallen miljoenen tegen een ander superjacht van tientallen miljoenen aan leggen. Chief Officer Tom lijkt geen angsten te kennen. Zo blijkt uit een virale video waarin captain fantastic  op zijn dode gemak een superjacht ‘inparkeert’ in de haven van Monaco.

superjacht, <strong>Viral video:</strong> een superjacht &#8216;inparkeren&#8217; doe je zo
Foto: Anthony DELANOIX

Koning onder kapiteins

Niet de minste klus zou je denken, maar voor Tom is het een piece of cake. In de video lijkt het aanleggen van een superjacht  nog soepeler te verlopen dan Verstappens opmars tijdens de regenachtige GP van Brazilië in 2016.

De Insta-video waarin captain Tom het €40 miljoen kostende beestje rustig bestuurt heeft veel aandacht getrokken. En niet alleen online. De workshop van varen voor gevorderden was genoeg aanleiding voor de rijke buren om de kaviaartaartjes en champagne tijdelijk te laten staan. Deze extra aandacht  lijkt de koelbloedige kapitein niks te doen. Gelukkig maar: één foutje en zelfs de bankrekening van deze eigenaar zal zenuwtrekjes vertonen.

De video ging viral op The Gram omdat velen hun ogen niet konden geloven. Hoe krijg je het voor elkaar om zo’n een jacht te ‘parkeren’, zonder dat je iets kunt zien. Naast een touw en enkele instructies van de havenmeester, lijkt er maar één antwoord mogelijk: Tom is een legend en de koning onder de kapiteins. Kijk zelf maar: