Sony presenteert een elektrische auto genaamd de Vision-S

CREDITS: Sony

Mobiliteit van de toekomst is onder auto- en techgiganten best wel een dingetje. Vandaar dat het niet heel raar is dat ook Sony nu een elektrische auto presenteert. Een auto waarin zij hun toekomstvisie laten zien en wat zij kunnen betekenen in de automotive industrie. Het is niet de intentie van Sony om zelf een elektrische auto op de markt te gaan zetten met deze Vision-S.

Sony bouwt een elektrische auto maar niet voor productie

De Japanse techgigant zegt zelf dat ze de auto hebben gebouwd om de mechanismen van auto’s te begrijpen. Zo heeft Sony de auto helemaal volgestouwd met alle technische snufjes die ze uit de kast konden trekken. De auto is in staat in bepaalde mate autonoom te rijden en maakt daarbij gebruik van maar liefst 33 sensoren. De sensoren scannen de omgeving om als het ware een ‘cocon’ van veiligheid te creëren. Interne sensoren aan de binnenkant kunnen herkennen welke personen en objecten er in het voertuig zitten. Sony heeft het bij de Vision-S over een driehoek van drie kenmerken: Safety, Entertainment & Adaptability.

https://www.youtube.com/watch?v=j1RAdaSFWkM&feature=emb_title

Veiligheid

In de tijd van het autonoom rijden krijgt veiligheid een steeds groter aandeel. Daarom heeft Sony een aantal veiligheidssystemen ingebouwd in de Vision-S. Zo is de auto voorzien van een oval sensing systeem wat zorgt voor die cocon van veiligheid waar we eerder over spraken. Daarnaast monitort de auto zowel de bestuurder als de omgeving. Zo zit er eigenlijk al een soort dashcam ingebouwd. Door deze technologieën wordt de veiligheid aanzienlijk vergroot omdat op het gebied van reactievermogen de mens een computer niet kan evenaren.

Entertainment

Ook entertainment heeft heel wat voeten in aarde in de toekomst. Schermen worden groter en scherper. De Vision-S is voorzien van een panoramisch scherm en een 360 graden audio systeem. Het gehele infotainment systeem is te bedienen met gebaren, die we ook kennen uit de duurdere BMW series.

Adaptability

De auto wordt onderdeel van het grotere geheel en netwerk in de visie van Sony. Zo vormt de auto zich op de voorkeuren van de gebruiker. De auto staat op tijd klaar als je moet gaan vertrekken en de locatie die je hebt opgezocht op je smartphone wordt ook direct overgenomen door de auto. Kortom een concept wat in alle behoeften van de gebruiker kan voorzien.

 

 

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…