In beeld: de beste momenten van F1-legend Sebastian Vettel

CREDITS: Bigstock

“I hereby announce my retirement from Formula One by the end of the 2022 season.” Goed, we hebben deze woorden een paar weken laten bezinken maar moeten er nu toch echt aan geloven. Sebastian Vettel gaat met pensioen. Scheisse. 

Eén van de G.O.A.Ts

“DU BIST WELTMEISTER!” Zo klonk het 12 jaar geleden na de Grand Prix van Abu Dhabi.

De toenmalig 23-jarige coureur was de jongste F1-wereldkampioen ooit. Enkele jaren daarvoor pakte hij in Monza toen hij 21 jaar, twee maanden en elf dagen oud was zijn eerste Grand Prix overwinning ooit. Ook dit deed hij als jongste coureur. Seb zou in totaal vier keer F1-kampioen en behoort daarmee tot één van de GOATS van de F1-sport. Alleen Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Juan Manuel Fangio hebben meer kampioenschappen bij elkaar gesprokkeld.

Vettel
Foto: Sebastian Pociecha

‘Prime time’ van Sebastian Vettel

Van 2010 tot 2013 beleefde Vettel zijn ware ‘prime time’. In deze periode werd hij vier keer op rij(!) wereldkampioen. Dat deed hij tijdens zijn tijd bij Red Bull, na zijn transfer naar Ferrari kon Seb zijn succes niet herhalen. Het is dus waar: Red Bull geeft je vleugels. Hele snelle vleugels welteverstaan. Hij pakte in totaal de winst tijdens 53 Grand Prix’s en heeft dus maar liefst 15 jaar op het hoogste niveau rondgereden. En dan te bedenken dat sommigen moeite hebben met hun autotheorie. 

Vettels beste momenten

Goed, hij heeft dus aardig wat jaartjes op het hoogste niveau het asfalt versleten. In die periode heeft die voor aardig wat spektakel op de baan gezorgd. Om dat allemaal zo mooi mogelijk in beeld te brengen, heeft het officiële Youtube kanaal van F1 een ode aan Sebastian Vettel gebracht. Eentje waarin zijn meest legendarische momenten allemaal bij elkaar komen. Dit is een must-watch voor elke liefhebber van de sport. En zelfs al ben je er geen fan van, is Vettel een icoon die je in actie gezien moet hebben. Check ’t hier.

Source:
Bigstock