Binnenkort op de Nederlandse A2: de pijl-pijlsnelle Rimac Nevera

CREDITS: Rimac

In je zoektocht naar een nieuw – natuurlijk elektrisch – bakbeest ga je plankgas naar ….. gewoon ons nationale trots. Als je dacht dat enkel Italië of Duitsland de nodige pk’s van de band af laten rollen, heb je het mis.

Het opkomende Kroatische merk Rimac ontwikkelt namelijk GTA-waardige elektrische superbolides. En nu zijn de eerste babystapjes in Nederland gezet.

Rimac verovert binnenkort ook Nederland

Met Porsche als grootaandeelhouder en een collab met Bugatti weet je dat met Rimac niet valt te sollen. In Nederland weten we wel raad met verduurzamen en infrastructuur, waardoor het geen wonder is dat het merk zijn vizier op Nederland heeft gezet. Met de bizarre hypercar Rimac Nevera komen de Kroaten ons kikkerlandje verbazen.

Rimac, Binnenkort op de Nederlandse A2: de pijl-pijlsnelle <strong>Rimac Nevera</strong>
Foto: RImac

Ongekende specs

En waarom een ‘bizarre hypercar’? Nou, met 1.914 pk in de gelederen, een 0-naar-100-spint in 1.94 seconden én een topsnelheid van een ‘magere’ 350 km/h, leek ons die benaming wel gepast. Eventuele scepsis over laadpaal-liefde kan ook direct uit de Kroatische wereld worden geholpen. Tot 80% opladen doe je in slechts 25 minuten, terwijl de actieradius, volgens WLTP, 490 kilometer is. Deze cijfers komen niet zomaar tot stand. De Nevera is gemaakt van koolstofvezel, heeft een zeer strakke aerodynamica en heeft maar liefst vier absurd dikke elektromotoren.

Wereldrecord-pakkend merk

Geobsedeerd door Nikola Tesla wist oprichter Mate Rimac al vroeg zijn stempel te drukken. In een geleende garage bouwde hij een experimentele elektrische aandrijflijn in zijn eigen auto. Het resultaat was goed voor een Guinness World Record: destijds was het de snelst accelererende elektrische auto.  En als klap op de vuurpijl werd zijn Concept_One in 2011 de eerste elektrische supercar ooit gemaakt. Het lange wachten wordt beloond nu Rimac een Nederlands paspoort heeft aangevraagd.

Zet je keuzestress snel opzij en ga als de wiedeweerga de Rimac Nevera ontdekken. Met een beperkte oplage van 150 stuks (die echt niet allemaal naar NL komen, natuurlijk) MOET je er als één van de eersten bij zijn in het tweede kwartaal van 2023. Een testritje kan nooit kwaad, toch? Misschien blijft het daar ook bij, want er hangt een flink prijskaartje aan: €2,4 miljoen. Ga jij naar kentekencheck.nu als je er eentje ziet rijden?

Foto’s: Rimac

Source:
Rimac