Check hier de letterlijke launch van de XPENG X2

We weten het al héél lang: de vliegende auto gaat ooit komen. En het Chinese XPENG AEROHT, onderdeel van XPPENG, voegt daad bij woord. In Dubai werd deze X2 letterlijk gelanceerd, die vanaf 2024 in het ‘straatbeeld’ te zien is.

Vliegende auto wordt de real deal

Met de introductie hebben de Chinezen laten zien hoe de toekomst zal zijn. De vliegende auto heeft een topsnelheid van 130 km/u en wordt omschreven als ‘de toekomst van 3D-transport’. Je kunt samen met je maatje het luchtruim verkennen, want het is een tweezits VTOL (verticale start en landing). Goed voor het milieu is-ie in ieder geval, want de X2 produceert nul koolstofemissies tijdens de vlucht.

vliegende auto, Check hier de letterlijke launch van de <strong>XPENG X2</strong>
Foto: XPENG

Ook vrijheid in de lucht

We hechten nogal veel waarde aan onze vrijheid. Waarom dan nog geen vrijheid hebben in de lucht? Zo denkt in ieder geval de ceo van XPeng: We hopen dat onze vliegende auto een perfecte match zal zijn voor Dubai, om samen de toekomst van 3D-transport te verkennen en op te bouwen, zodat iedereen vrij in de lucht kan vliegen”,  vertelt hij tegen Khaleej Times.

Eén ding is voor ons duidelijk. Als je files weet op te lossen, weet je als autofabrikant dat je echt raak hebt geschoten. Vanaf 2024 mogen we met zijn allen weer op voor een nieuw ‘rijbewijs’, want dan gaat de X2 in productie. Zin in.

De X2 is dus écht, en in Dubai was niemand minder dan Supercar Blondie bij de presentatie. Neem ons niet kwalijk, maar wij hebben voor haar YT-filmpje gekozen om te delen:

Foto’s: XPENG

Source: