Lamborghini gaat off-road met nieuwe Huracan Sterrato

Lamborghini is een merk dat ruige kracht perfect weet te balanceren met klasse en subtiliteit. Normaal gesproken weten ze ons omver te blazen met fantastische laagzitters, maar nu komen ze met een off-road wagen.

Een off-road lamborghini, what? Je leest het goed, amigo. En geloof het of niet: dit wordt een pareltje hoor.

De nieuwe Huracán Sterrato is een supercar voor ruige landschappen

Nadat de concurrenten van Lamborghini eerder al de autowereld verbaasden – denk bijvoorbeeld aan de off-road Porsche 911 – is nu dus het luxeuze Italianse automerk aan de beurt. Lamborghini vond het wel even welletjes met al die nieuwe terreinwagens, en doet er nét eventjes een schepje bovenop. De knappe koppen bij Lamborghini hebben namelijk de eerste all-terrain supercar ontwikkeld: de Lamborghini Hurracán Sterrato dus.

Met een ware V10 onder de motorkap kan dit bakbeest werkelijk alle landschappen aan. En ja, met dit pareltje over de boulevard heen rijden kan ook gewoon: je koopt natuurlijk geen Lamborghini om hem daarna alleen aan de herten in het bos te showen.

Hurácan, Lamborghini gaat off-road met nieuwe <strong>Huracan Sterrato</strong>

De bekende elementen gecombineerd met nieuwe verbeteringen

Hoewel dit dus de eerste all-terrain supercar ooit is, is de wagen allesbehalve nieuw voor ons. De wagen is namelijk – zoals je misschien wel verwacht door de naam – gebaseerd op de basis van de Huracán. Door middel van een handjevol aanpassingen heeft Lamborghini ook deze waggie, letterlijk, naar een hoger niveau getild.

Zo heeft de Sterrato dus een hogere rijhoogte, een verbeterde aerodynamica, LED-lampen, betere bodemvrijheid en bovendien grotere wielkasten.  Aan de achterkant zien we de vertrouwde ‘dubbelloops’, maar dan in een ronde vorm in plaats van de klassieke zeshoekige pijpen.

Details van de nieuwe Lamborghini waggie

Goed, het klinkt dus allemaal heel lekker in de oren, maar Lamborghini’s prijskaartjes kennende zal het, voor ons in ieder geval, alleen bij dromen blijven. De officiële prijs is tevens nog niet bekend, dus wij dromen dan ook zeker nog even door. Op 30 november zal er meer info bekend worden gemaakt over de Huracán Sterrato. Op deze datum zal Lamborghini namelijk een verdere onthulling geven tijdens de Art Basel in Miami Beach. Ondertussen kan je jezelf opwarmen met de dikke plaatjes.