Aston Martin pompt superbike der superbikes uit de fabriek

Aston Martin wil ons nog weleens verrassen. Is het niet met een whisky, dan is het met een superbike. Maak kennis met de AMB 001 Pro. Een ongekende circuitmotor die alle verwachtingen overtreft.

Aston Martin AMB 001 Pro

In samenwerking met Brough Superior heeft Aston Martin het voor elkaar gekregen een superieure motor de wereld in te sturen. De circuitmotor is geïnspireerd op de Valkyrie AMR Pro supercar, dus dat betekent: heel veel power, laag in gewicht. Dat is gelukt hoor, want de AMB 001 Pro heeft een tweecilinder van 977 cc die er 225 pk uitperst. En dat terwijl het gewicht is blijven steken op 175 kilogram.

Qua ontwerp staan natuurlijk aerodynamica en downforce centraal. Oók dat is verfijnd tot in de puntjes. De motorrijders lijken één met de weg te zijn op deze Britse power horse.

superbike, <strong>Aston Martin</strong> pompt superbike der superbikes uit de fabriek
Foto: Aston Martin

Motor voor sensatie op het circuit

Goed, wordt dit een paradepaardje dat veel te zien zal zijn. Nope, natuurlijk niet. Er komen maar 88 stuks op de markt en zoals gezegd is-ie alleen op het circuit te aanschouwen. Dat zijn overigens niet de enige redenen, want ook het kostenplaatje telt mee. Aston Martin vraagt er €120.000 voor.