Goals: real-life Mario Kart in Nieuw-Zeeland

CREDITS: Woody Kelly

’92, Nintendo HQ, Kioto. Een aantal extreem slimme Japanners kwamen bij elkaar. Uiteindelijk riepen ze in koor: Mario Kart! Dát moet dé game worden van de toekomst. En ze hadden gelijk, want Mario Kart heeft Nintendo uiteindelijk geen windeieren opgelegd. Het is zelfs zo groot dat we elke kartbaan met attributen omtoveren tot een ‘Real-life Mario Kart-baan.’

Negen van de tien keer is dat eigenlijk overdreven. Alleen de baan van Skyline Rotorua Luge in Nieuw-Zeeland komt écht in de buurt. De route ligt op een hoge heuvel waardoor je veel snelheid kan maken. Je scheurt over een schilderachtige route met uitzicht over de stad. Dit is een levensdoel an sich om een keer te doen met vrienden.

Real-life Mario Kart in Nieuw-Zeeland

De baan is onderdeel van het fietspark Skyline in Rotorua, Nieuw-Zeeland. Er zijn drie verschillende levels en deze vriendengroep ging natuurlijk voor het niveau ‘vergevorderd’. Het is de vriendengroep van Nic Hilton, een man die – bijna letterlijk – de wereld ontdekt op zijn BMX. Het plezier spat er vanaf bij de vrienden. Als je deze video bekijkt ga je vanzelf op de bank ook leunen in de bochten.

Mario Kart komt steeds vaker tot leven

Mario Kart wordt meer en meer ‘real’ gemaakt. Zo heeft Nintendo bijvoorbeeld Mario Kart Live: Home Circuit uitgebracht. In deze game ga je een kart in real life door je huiskamer besturen. Daardoor krijg je dus een Mario Kart circuit in je huiskamer.

Verder worden Mario- en Luigifans binnenkort pas écht blij. Super Nintendo World opent namelijk dit jaar nog haar deuren in Universal Studios in Japan. In dit park ga je attracties tegenkomen zoals Mushroom Kingdom, Peaches Castle en dus ook Mario Kart. Universal Studios heeft Nintendo World serieus aangepakt: er wordt al meer dan drie jaar aan gewerkt.

Super Nintendo World
Foto: Super Nintendo World