Porsche entert e-bikewereld in stijl

CREDITS: Porsche

Porsche staat alles behalve stil. Het uitbrengen van de meest brute auto’s is niet genoeg voor het toonaangevende merk. Porsche is van alle markten thuis. Denk aan telefoons, horloges, koptelefoons, jachten en nog veel meer. Hoe je het ook wendt of keert: Porsche is een legendarisch merk. En ook nu weten ze ons te verrassen met een e-bike. Ja, dat lees je goed.  In plaats van de e-bikes waar je je ouders, oom, tante, oma en opa’s mee ziet fietsen, maakt Porsche de e-bike weer cool voor mannen.

Porsche maakt de e-bikewereld een stukje beter

Porsche brengt samen met e-bike-expert Rotwild twee e-bikemodellen uit. De twee elektrische modellen zullen je hart sneller laten kloppen door de stijlvolle look. Er is een sportmodel voor de weg en een crossmodel waarmee je kilometers in ’t bos kan maken. Het sportmodel is perfect voor je dagelijkse ritten naar de Appie of naar je scharrel.

e-bike, Porsche entert e-bikewereld in stijl
Foto: Porsche

Het sportmodel

Het sportmodel heeft een krachtige en ultracompacte Shimano EP8 motor. Met het elektronische schakelsysteem kan hij tot 25 km/u ondersteunen. Bovendien heeft de e-bike krachtige remmen, een elegante en een strak stuurdesign. Verder heeft het sportmodel nog een aantal top notch kenmerken, zoals een set M99 LED-lampen die zijn verwerkt in de stuurpen en de aerodynamische zadelpen. Ook heeft het sportmodel een achterschokdemper en soepel lopende banden voor de optimale rit. Bovendien weegt de fiets minder dan twintig kilo. En dat alles voor maar $10.700…

e-bike, Porsche entert e-bikewereld in stijl
Foto: Porsche

Het crossmodel

De tweede elektrische fiets model van Porsche is de e-bike Cross van $8.549. Dit model is veel comfortabeler op ruwere terreinen. Dus speciaal voor de snelheidsduivels onder ons. Ook bezit dit model over een shimanomotor die maximale prestaties levert. Door het ultieme rijgevoel zal je geen problemen ervaren op plekken die niet geasfalteerd zijn.

De machtige remmen van Magura-MT Trail hebben een extra grote en hittebestendige remschijven die zorgen voor een goed remvermogen. Terwijl het mechanische Shimano XT 12-voudige schakelsysteem zorgt dat je snel kan schakelen. De Porsche e-bike heeft een gruwelijk carbonframe die de fiets een stijlvolle, maar stoere look geven. En alsof dat nog niet genoeg is, is de Cross e-bike uitgerust met een shimanopkleuren-display. Dit display weergeeft de snelheid, afstand en actieradius in realtime. Tenslotte is dit model 22 kilo.

Zo is een Porsche toch in een keer bereikbaar geworden. Terwijl je meteen die corona-kilos eraf fietst.

e-bike, Porsche entert e-bikewereld in stijl

e-bike, Porsche entert e-bikewereld in stijl