Deze Porsche 550 Spyder uit ’55 is een klassieke natte droom

CREDITS: Auxietre & Schmidt

De term car porn heeft voor ons een volledig nieuwe betekenis gekregen. Tenminste nadat we deze bloed-bloedmooie Porsche 550 Spyder uit 1955 zijn tegengekomen. Van deze Picasso op wielen zijn namelijk maar 97 exemplaren gebouwd. En terecht. Zo’n beauty hoort niet boven de 100 stuks uit te komen. Iedere man met een voorliefde voor auto’s én goede smaak krijgt bij het zien van deze Spyder kippenvel op zijn armen. In de positieve zin van ’t woord.

Car porn: Porsche 550 Spyder uit ’55

De 550 werd geïntroduceerd op de Paris Auto Show in 1953. Al snel kreeg ‘ie de bijnaam ‘Giant Killer’ omdat zijn vermogen buitenaards was en concurrenten zo kon wegblazen. De 550 Spyder zette Porsche stevig op de kaart. In een chassis dat amper 590 kilogram woog, waren 550’s in staat om topsnelheden van bijna 210 km/u te halen. A legend was born…

Porsche 550 Spyder
Foto: Auxietre & Schmidt

De geschiedenis van de 550-0050

Dit specifieke exemplaar is chassis 550-0050. De Porsche werd nieuw geleverd aan de westkust van de VS met een zilverkleurig exterieur en zwart interieur. Na een volledige restauratie in de late jaren ’80 werd de auto gekocht door een meneer genaamd Claude. En dit was niet zomaar een meneer; nee, het was de zoon van Pablo Picasso. Tof verhaal! Claude reed mee in de historische Targa Florio-race en de eerste Le Mans Classic-editie voordat hij de Porsche 550 Spyder weer verkocht.

Daarna kwam de auto in handen van de klassieke autoliefhebber Jean Guittard, die de 550-0050 slechts acht maanden hield. Hij verkocht the Porsche later aan de beroemde Franse zanger Florent Pagny. Halverwege 2005 werd de auto geveild in Parijs en gekocht door Ladurée CEO David Holder. Sindsdien is deze unieke 550 Spyder een beetje uit het oog verloren.

Te koop bij Auxietre & Schmidt

Alleen al door de fantastische geschiedenis wil je de Porsche Spyder 550-0050 hebben. De auto staat te koop bij het Duitse Auxietre & Schmidt, maar de prijs is op aanvraag. We zijn bang dat deze auto een prijskaartje heeft met zes nullen… Maar ja, dat is eigenlijk meer dan terecht. Check het zelf maar:

Foto’s: Auxietre & Schmidt