Hyundai maakt comeback met iconische Pony Coupe Concept

CREDITS: Hyundai

Zeven jaar na de oprichting in 1967 stond Hyundai op het punt om de Pony Coupé te realiseren en de auto industrie omver te walsen.

Helaas kwam het door de economische omstandigheden in de jaren ’80 nooit zo ver. Maar fast forward naar 2023 en de Pony Coupé krijgt nu alsnog de kans om haar schoonheid aan het grote publiek te tonen.

Dit is de Pony Coupé Concept

Dat kondigden de Zuid-Koreanen in aanloop naar de ‘ponsdag’ die Hyundai volgende week organiseert al aan. De wagen uit 1974 krijgt niet alleen Zuid-Koreaanse invloeden, maar ook Italiaanse. Hyundai werkt voor de release van de Pony Coupé samen met de ontwerper Giorgetto Giugaro. En dat is niet zonder reden: Giugaro is namelijk de originele ontwerper van de wagen. Bovendien werd de Hyundai Pony Coupé Concept voor het eerst onthuld tijdens de motorshow van Turijn in 1974. De Italiaanse invloeden zijn dus een must voor het model dat in 2023 gebouwd wordt. De auto ging destijds helaas verloren, maar het model niet.

01

Eerder concept al gebaseerd op Pony Coupé Concept

In 2019 kwam Hyundai namelijk met de Ioniq 5, die ondertussen al wel redelijk bekend is bij menig autofanaat. Dat concept was destijds ook al geïnspireerd op de Pony Coupé Concept. Misschien dat Hyundai door deze Ioniq 5 eindelijk het licht zag, want vorig jaar zagen we de N Vision 74 voorbijkomen die toch ook wel wat Pony Coupé-invloeden heeft. En ja hoor, een jaartje later heeft Hyundai het eindelijk door en besluiten ze dus om de wederopbouw van de Pony Coupé Concept direct van start te laten gaan.

Wanneer komt de wagen uit?

Volgende week is dus de zogeheten ‘ponydag’ in Seoul. Hier toont Hyundai naar alle waarschijnlijkheid een metromodel van de Pony Coupé Concept. En deze zal wél de fabrieksdeuren uitgaan. Wanneer dat precies is, blijft nog even onduidelijk. Misschien dat daar op de ponydag meer over wordt verteld. De Pony Coupé Concept komt hoe dan ook terug. En dat allemaal onder begeleiding van een 84-jarige ontwerper. Check hier de eerste beelden.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…