Polestar is de toekomst voor met de keiharde O₂

Elektrisch automerk Polestar wint steeds meer terrein in de automarkt, en dat is voor een reden. Sowieso omdat Polestar met het rijden op batterijen inspeelt op de toekomst, maar ook omdat er in de Polestar fabriek nu eenmaal brute wagens van de band af rollen. En daar zit een stijgende lijn in. Polestar heeft deze week namelijk een nieuwe concept car aangekondigd: de Polestar O₂.

Polestar speelt in op elektrische toekomst

Elektrisch rijden is dé trend van dit moment in de autowereld. Ieder automerk moet eraan geloven, om niet achter te blijven. Sommige merken kondigen aan zelfs helemaal afscheid te gaan nemen van de benzinemotoren en de dieseltjes. En dan zijn er dus nog de automerken die überhaupt nooit hun vingers aan de verbrandingsmotor hebben gebrand. Is ook pijnlijk natuurlijk.

Polestar is zo’n merk, in 2015 door Volvo onder de vleugels genomen. Polestars missie is vandaag de dag het produceren van elektrische auto’s en het ontwikkelen van optimalisaties voor Volvo-modellen. Polestar wordt, zoals Volvo zelf aangeeft, wel als zelfstandige autofabrikant gezien.

concept, Polestar is de toekomst voor met de keiharde O₂

Duurzaamheid

Volgens Polestar is er voor sportief rijden een nieuw tijdperk aangebroken. Ook hier maakt de wereld langzaam de switch naar elektrisch rijden. En deze nieuwe concept car vertaalt juist die overgang naar de praktijk. Of nou ja praktijk, het blijft een concept natuurlijk. Naast het feit dat elektrisch rijden zelf al bijdraagt aan duurzaamheid, moet ook de productie van deze Polestar duurzaam worden. Zo wordt het aluminium voor het chassis voorzien van labels, wat recycling makkelijker zou moeten maken. Daarnaast wordt voor het interieur gebruikgemaakt van slechts één materiaal: gerecycled polyester.

Design

“Deze auto brengt technologie, kunst, precisie en sculpturen samen, en heeft een vastberaden maar niet agressieve houding.” Zo omschrijft Head of Design Maximilian Missoni het design van de Polestar O₂. Elegantie is een belangrijke factor voor deze concept car. Er is bewust gekozen voor weinig overbodige heisa als spoilers en vleugels. Door Polestar zelf ‘vreemde kunstgrepen’ genoemd. In plaats daarvan maakt de O₂ gebruik van ingebouwde luchtkanalen en kleppen. Dit zorgt voor een rustige en dus elegante uitstraling.

Ook het interieur oogt rustig en stijlvol. Het 15-inch display in het midden doet denken aan dat van een Tesla. Verder zie je in het interieur kleine details waarin je de heritage van Volvo terug kunt zien.

concept, Polestar is de toekomst voor met de keiharde O₂

Wat kan-ie dan allemaal?

Specs zoals actieradius of topsnelheid zijn niet bekend. Uiteraard omdat het hier een concept betreft. Polestar geeft ook aan dat het niet per se gezegd is dat deze wagen in de toekomst exact zo op de markt komt. Naast deze O₂ heeft Polestar ook nog een andere concept car geïntroduceerd: de Polestar Precept. In de komende drie jaar wil het merk drie modellen uitbrengen, gebaseerd op deze twee concept cars.

Wat-ie dus kan is het opgooien van het dak. En dat is op dit moment nog redelijk uniek: een elektrische cabrio. Daarnaast zit in de wagen een drone geïntegreerd, die met de auto mee kan vliegen om jouw rijkunsten te vereeuwigen. Het is natuurlijk per persoon verschillend of dat wenselijk is. Maar over het algemeen zou dit natuurlijk gewoon super vet zijn.

Het is dus de komende drie jaar goed in de gaten houden waar Polestar precies mee gaat komen. Dit concept belooft in ieder geval veel goeds!

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…