Phatfour: urban eBikes uit Amsterdam

eBikes gaan de laatste jaren sky high, met onze ouders letterlijk en figuurlijk voorop. Inmiddels zijn we er aan gewend dat we om de haverklap ingehaald worden door een ‘early innovator’ van 50+ met een batterij onder zijn/haar bagagedrager. Top. Maar eerlijk is eerlijk: die fietsen van onze fijne ouwelui zien er niet super speciaal uit. Gelukkig is daar Phatfour…

Drie vrienden uit Amsterdam, met een gezamenlijke passie voor voertuigen en design, hadden deze zelfde gedachte en gingen hun visie achterna. In eerste instantie werden in hun garages motoren omgetoverd tot café racers, maar inmiddels pakken ze het heel anders aan en hebben ze een onconventionele eBike ontwikkeld. Eentje waar je moeder raar van zou opkijken!

Phatfour

, Phatfour: urban eBikes uit Amsterdam

FLB Series

Trouwens, wellicht ook niet. Want het model van de Phatour doet denken aan vroegere tijden… Geïnspireerd door Simplex, een prachtige Nederlandse motorfiets uit 1906, hebben de mannen iets speciaals weten te creëeren. Een rauw en robuust model, dat ook in Nederland gebouwd wordt mét de hand.

Het resultaat? Een zeer unieke elektrische Phatbike met een opvallend retro design. De eBike heeft een verwisselbare accu met een actieradius tussen de 40 en 80 km, afhankelijk van de grootte van de accu, je rijstele en de weers- en verkeersomstandigheden. Topspeed? Zo’n 25 km/h, schoon aan de haak.

Dit betekent: rijden zonder helm, vrij van verzekeringsplicht of een rijbewijs en gewoon lekker op de fietspaden cruisen, zelfs in Amsterdam! En daarnaast is hij ook nog eens trambaan-bestendig, door z’n dikke banden. Ideaal!

, Phatfour: urban eBikes uit Amsterdam

Simplex

Voor het ontwikkelen van de Phatbike hebben de mannen van Phatfour nabestaanden van de oprichters van Simplex opgespoord. Ze kregen een warm onthaal en een kijkje in de rijke geschiedenis van het merk. Met hun hulp zijn de founders direct aan de slag gegaan en is deze bijzondere eBike het resultaat.

Ga er maar vast rekening mee houden dat je in de toekomst ook door ‘early innovators’  van onder de 50 jaar ingehaald gaat worden, want Phatfour met dit apparaatje flinke stappen maken!

Wil je ‘m testen? Op vrijdag 4 oktober zal Phatfour aanwezig zijn op MANIFY: Out of office, op 4 oktober 2019 bij Barkade in Den Bosch.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…