Maserati MC20 Notte is de hele exclusieve wagen van de duivel (en Beckham)

CREDITS: Maserati

De MC20 van Maserati is al een supercar die duivelachtig snel is, maar met de Notte Edizione, krijgt ‘ie ook nog eens een duivelachtige uitstraling.

Met een volledig zwarte look, het scherpe design dat de MC20 al heeft en de kenmerkende drietand in contrasterend goud, zou het net zo goed de wagen van Lucifer zelf kunnen zijn. Maar goed, dan heeft ‘ie in ieder geval wel smaak.

MC20 van Maserati in exclusief jasje gestoken

Hoewel de gemiddelde Maserati auto sowieso al vrij exclusief is, wordt de Notte Edizione in een nóg exclusiever jasje gestoken. In totaal bestaat de Notte Edizione uit een exclusieve oplage van vijftig stuks. Om als eigenaar zijnde nog eens extra te pronken met je exclusieve Maserati, zit er in de binnenkant van de wagen van Lucifer een metalen ‘UNA DI 50’ plaat.

MC20 Notte, <strong>Maserati MC20 Notte</strong> is de hele exclusieve wagen van de duivel (en Beckham)
Foto: Maserati

Duivelse auto met duivelse snelheid

De auto krijgt niet alleen een duivelse look: hij is ook nog eens duivels snel. In de MC20 zit sowieso al een flinke V6-motor die bijna 700 pk produceert, en voor dit gelimiteerde model werkt het Maserati Fuoriserie-team ook nog eens samen met voormalig GT1-wereldkampioen Andrea Bertolini. Samen met deze coureur is de carrosserie ontwikkeld, waaruit bijvoorbeeld de 20 inch matzwarte ‘Birdcage’ uit ontstaan is. Het is de eerste gelimiteerde Fuoriserie-editie van de MC20, die als ode dient aan alle liefhebbers van supercars volgens Klaus Busse, hoofd van Maserati Design.

Nu spreek je misschien geen vloeiend Italiaans zoals wij doen, ahem, maar het moge duidelijk zijn waar die tekst voor staat. Verder zitten er in de binnenkant nog een paar Alcantara-stoelen en een stuur bedekt met carbon fiber. Uiteraard allemaal in het zwart. Om toch nog een beetje kleur toe te voegen, zijn er verschillende gele stikseltjes toegevoegd.

MC20 Notte, <strong>Maserati MC20 Notte</strong> is de hele exclusieve wagen van de duivel (en Beckham)
Foto: Maserati

David Beckham in de hoofdrol tijdens MC20 Notte campagne

Bij een fijne auto, hoort natuurlijk ook een fijne campagne. En met David Beckham in de hoofdrol tijdens de campagne van de nieuwe Notte Edizione, zit dat wel snor. Samen met Bertoline stapt Becks de zwarte MC20 Notte in, waarna ze in hun matzwarte pakken door de duistere straten van Italië scheuren. Heerlijke beelden bij een heerlijke auto. Precies zoals we het willen zien.