Bucketlist-dingen: met de LiveWire S2 Del Mar door Barcelona

CREDITS: LiveWire

Van haarspeldbochten in Serra de Collserola tot het strand van Platja de la Barceloneta. De nieuwe elektrische S2 Del Mar van Harley-Davidson voelt zich overal thuis.

Nou ja, eigenlijk is het de nieuwe LiveWire S2 Del Mar, want het merk staat nu écht op eigen benen, uhm… Op beide wielen.

Livewire S2 Del Mar

De eerste échte LiveWire, dus. Hoewel er nog wel wat details en logo’s te vinden zijn van het beroemde Harley-Davidson, heeft de S2 Del Mar een vernieuwde frisse uitstraling. De nieuwe LiveWire doet ons denken aan een flat track motor met kleine onderdelen van het beroemde Amerikaanse merk. Zo lijkt de koplamp op die van een Sportster S, maar dan toch net wat smaller. Al met al heeft de S2 Del Mar een sportieve uitstraling maar is hij toch echt gericht op stadsgebruik. Het is een ideale motorfiets om je snel te verplaatsen van A naar B.

, <strong>Bucketlist-dingen:</strong> met de LiveWire S2 Del Mar door Barcelona
Foto: LiveWire

Bucketlistding: driving experience in Barcelona

De introductie van deze nieuwe motorfiets vond plaats in Barcelona, waar de S2 Del Mar driving experience begon bij Hotel Wittmore, gelegen in de gotische wijk Barri Gòtic. Zie jezelf vanaf dit punt maar eens een weg te banen door de smalle straatjes van Barcelona – waar je eigenlijk niet mag rijden. Hier openbaarde zich dan ook al snel een voordeel van elektrische motoren: In stilte de straten verlaten, want zeg nou eerlijk, het geluid van een dikke motorfiets is vaak een dingetje bij niet-motorrijders. Laat staan als je net zoals ons op een voetgangerspad gaat rijden.

Na deze smalle straatjes is het dan echt tijd voor de bruisende stad vol auto’s, bussen, fietsers en niet te vergeten heel veel stoplichten waar je regelmatig op de rem moet trappen. Dan is het stiekem toch wel fijn om zonder te schakelen een file in te rijden. Maar goed om slechts van stoplicht naar stoplicht te rijden is niet de reden dat wij naar Barcelona vlogen. Het was tijd om de LiveWire op vol vermogen te testen in het gebergte Serra de Collserola. Daar kon deze nieuwe S2 Del Mar echt even laten zien wat hij in huis heeft, en dat is genoeg power kunnen we je vertellen.

Make every second count

‘Make every second count,’ dat is iets wat ze bij LiveWire als geen ander begrijpen. Het is simpelweg opstappen en gaan. De razendsnelle S2 Del Mar gaat in slechts 3 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een actieradius van 181 kilometer. Met een gewicht van slechts 198 kilo, ruim 50 kilo lichter dan zijn oudere broer, de LiveWire One, toont deze motor zijn wendbaarheid. Moeiteloos stuur je door de bochten. Ondanks de enkele remschijf bij het voorwiel, zijn de remmen verrassend goed.

Met een topsnelheid van 163 km/u, een koppel van 263 Nm en 84 pk / 63 kW is de Livewire S2 Del Mar niet de snelste motor die we ooit hebben gereden. Maar de LiveWire heeft meer dan genoeg kracht. Zet hem in de sportmodus en je schiet zo weg. Leun niet te veel naar achteren, althans als je geen wheelie wilt maken. Wat een elektrische motor ons telkens doet verbazen, is het vermogen om volledig te genieten van de omgeving. En dat maakt elektrisch rijden zo relaxed.

Als we dan toch een minpuntje mogen noemen, dan benoemen we het zadel. Na een dag rijden op de S2 Del Mar krijgen we toch wat last van een pijnlijke bips. Maar alles bij elkaar genomen biedt de Livewire S2 Del Mar een indrukwekkende rijervaring met voldoende kracht en wendbaarheid om elke seconde op de weg te genieten.

, <strong>Bucketlist-dingen:</strong> met de LiveWire S2 Del Mar door Barcelona
Foto: LiveWire

Specs

De LiveWire S2 Del Mar heeft vier rijmodi (Sport, Road, Eco en Rain) en een custom modus, die je helemaal kan afstemmen op je eigen rijstijl en omstandigheden. De LiveWire S2 Del Mar is de eerste motor met draadloze updates, waardoor de motor altijd up-to-date is met de nieuwste software en ontwikkelingen. Daarnaast is er een handige app waarop je informatie zoals bandenspanning, ritgeschiedenis en navigatie kunt zien. De S2 Del Mar heeft een rond kleuren-TFT scherm van 4-inch, USB-C ingang, bluetooth en is spraakgestuurd als je telefoon dat ondersteunt.

Met de Level 1-charger duurt het bijna 6 uur om de batterij tot 80% op te laden, terwijl de Level 2-charger dit in slechts 78 minuten doet. Volledig opladen tot 100% duurt 142 minuten met de Level 2-charger. Met een piekvermogen van 63 kW (84,5 pk) en een continu vermogen van 30 kW (40,2 pk), is de Del Mar geschikt voor een A2-rijbewijs.

Bestellen

Vanaf 25 oktober 16:00 uur kun je een LiveWire S2 Del Mar voor €100 reserveren. De motorfiets is dan verkrijgbaar in de kleurstelling: Nimbus Gray, Nightfall Blue en Asphalt Black, en heeft een prijskaartje van €18.790 euro. Dat is toch weer €1600 goedkoper is dan de launch edition. Maar ook als de S2 Del Mar even duur zou zijn als de One, krijgt deze nieuwe LiveWire toch de voorkeur. Simpelweg door het lichte gewicht, wendbaarheid en het strakke, smalle design.