Jouw ultieme summer car: de Lexus LC 500 Convertible

CREDITS: Lexus

Soms krijg je direct een goed gevoel als je iets voorbij ziet komen. Bij bepaalde dingen krijg je een gevoel dat je laat verlangen naar vroeger. Op een positieve manier dan. Toen wij de Lexus LC 500 Convertible kregen wij een héérlijk zomergevoel. En dat gevoel deed ons verlangen naar al de mooie zomers die we hebben meegemaakt in ons leven. Dakje open, picknickmandje achterin en er het allermooiste van maken in ’t leven.

Als een auto dat gevoel kan geven, dan weet je dat het goed zit. De nieuwe LC 500 is uiterst stijlvol en hij kan zich meten met de crème de la crème van de cabriowereld.

, Jouw ultieme summer car: de Lexus LC 500 Convertible
Foto: Lexus

Lexus LC 500 Convertible: de ultieme summer car

Lexus kan ons zo nu en dan verbazen. Een tijdje geleden hebben we de Lexus LS 500 getest, die we met veel bombarie destijds hebben uitgeroepen tot president van de weg. Van die auto waren we zo onder de indruk dat we op onze blote knieën hebben gesmeekt om de Lexus LC 500H te testen. En ook dat mocht. Tijdens die test kregen we zelfs bij de lokale bakker te horen dat het een ‘aparte verschijning’ was.

De LC 500 staat er hier op de redactie goed op. In 2018 schreven we een artikel over de LC 500 en destijds konden we er ook niet omheen om de auto te vergelijken met The Batmobile. En één jaar daarvoor waren zelfs waren zelfs de wegen van Ibiza niet veilig voor ons en de wielen van een LC 500.

Die goede ervaringen zijn een ultieme voorbode voor de nieuwe Lexus LC 500 Convertible. Zowel open als dicht is het nieuwe vlaggenschip van het luxe automerk een plaatje. De zomers hier in NL – dit jaar valt het nog wat tegen – worden steeds beter, dus een cabriootje kan een goede optie zijn voor bij jouw op de oprit. Alleen Nederland staat ook bekend om haar wisselvalligheid natuurlijk. Dan is ’t chill als je softtop verdwijnt in een soepele beweging van 15 seconden. En laat dat nu net het geval zijn bij de LC 500.

, Jouw ultieme summer car: de Lexus LC 500 Convertible
Foto: Lexus

Krachtig vlammen

De krachtige atmosferische 5,0-liter V8,  goed voor 464 pk, die de achterwielen aandrijft zorgt voor een intense rijbeleving. Vooral doordat hij ook gekoppeld is aan de DirectShift-10 automatische transmissie, gaat het een groot plezier worden om in de Lexus te rijden.

Er zijn van die ‘nét niet-dagen’ in Nederland. Zelf denk je van: ‘Aah ik kan wel even een rondje in de cabrio doen.’ Alleen het weer denkt daar dan anders over. De Lexus LC 500 zorgt ervoor dat die dagen ‘nét wel-dagen worden’. Doordat in de Lexus Climate Conciërge, verwarmde stoelen en nek- en stuurwielverwarming is verwerkt kan je iedere dag gaan shinen.

, Jouw ultieme summer car: de Lexus LC 500 Convertible
Foto: Lexus

Extra specs

De LC 500 is niet goedkoop, daar kunnen we helaas niet omheen. De vanafprijs is namelijk €186.995. Ter vergelijking: voor die prijs kan je ook gaan voor een Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet of een BMW 8 Serie Cabrio. Je kan dus vaststellen dat de concurrentie moordend is voor de Japanners.

Voor die prijs verwacht je nog wel wat extra’s van een auto. Lexus weet dat gelukkig als geen ander. Er zitten namelijk standaar een aantal hele lekkere features in het in- en exterieur: Triple Bi-LED koplampen met Automatic High Beam, een 10,3-inch multimedia display met Lexus Premium navigatiesysteem & Apple CarPlay en een Mark Levinson® Premium Surround System met 13 luidsprekers en DVD speler. Daarnaast helpen geavanceerde assistentiesystemen jou te allen tijde terwijl je aan ’t cruisen bent.

Hoe ver de LC 500 het gaat schoppen in de cabriowereld is nog even afwachten, maar aan de ambities zal het niet liggen. De missie van Lexus was duidelijk: creëer de mooiste open auto ter wereld. Oordeel zelf maar op basis van de eerste beelden…

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…