Ferrari nu ook op het water met GTM van Lazzarini

CREDITS: Lazzarini Design

Als je denkt dat in een Ferrari zitten op de weg al het einde van de wereld is, probeer je dan eens in te beelden dat je in een Ferrari op het water zit.

Lazzarini gooit het met Ferrari-jacht over een andere ‘boeg’

De laatste tijd is het een beetje een trend geworden om jachten te creëren die vallen onder het motto: ‘groot, groter, grootst’. Somnio heeft bijvoorbeeld in 2024 het plan om het grootste superjacht dat ooit op deze wereldbol heeft gevaren te realiseren. Daar zijn we trouwens ook helemaal niet vies van, maar we houden toch iets meer van elegantie en souplesse.

En blijkbaar snapt het Italiaanse designermerk Lazzarini ons als geen ander. Met de nieuwe ‘Lazzarini Gran Turismo Meditteranae’ brengen zij namelijk een jacht op de markt dat zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant op een 1-op-1 kopie lijkt van de Ferrari SF90. Alleen dan dus in de vorm van een jacht.

Ferrari, Ferrari nu ook op het water met <strong>GTM van Lazzarini</strong>
Foto: Lazzarini Design

De looks van de Lazzarini Gran Turismo Meditteranea

Het jacht is ongeveer 26 meter lang en in elke meter vind10 je de elegantie van het steigerende paard terug. Met een zonnedak dat in een druk op de knop transformeert naar een volwaardige garage met een uitschuifbaar platform is het in ieder geval al een unieke locatie om je Ferrari in de vorm van een auto te parkeren. De Gran Turismo lijkt in ontwerp ook niet onder te doen aan de SF90 met aerodynamische vleugels, heerlijke vleugeldeuren, een onmiskenbare spoiler en bovendien alles in het rood natuurlijk.

De vleugeldeuren leiden je naar een minstens net zo Ferrari-geïnspireerd interieur met weelderige slaapplekken voor vier gasten. Daarnaast is er nog plek voor de bemanningsleden die in de twee kamers beneden het dek verblijven. Voor de gasten is er plek in de twee tweepersoonshutten die zich op het hoofd- en het benedendek situeren. De eigenaar heeft daarbij alle controle over het ontwerp van deze hutten. Je kan het dus zo door mogelijk maken als je wilt, want ja, een Ferrari in het water is natuurlijk nog niet duur genoeg.

Ferrari, Ferrari nu ook op het water met <strong>GTM van Lazzarini</strong>
Foto: Lazzarini Design

Capaciteiten van het ‘Ferrari-jacht’

Verder vind je nog een formele eetruimte op het hoofddek, samen met een atrium lounge en twee banken aan allebei de kanten om lekker languit op te liggen. Al raden we dat niet aan om te doen wanneer het jacht op volle toeren blaast: de GTM heeft namelijk een topsnelheid van 70 knopen wat omgerekend neerkomt op 130 km/u. Misschien dat een Ferrari op de weg een stuk sneller is, maar het is en blijft toch krankzinnig snel voor een jacht. Meer weten over het Ferrari geïnspireerde jacht van Lazzarini? Check het hier.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…