Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

Een Mercedes 300SL ‘Gullwing’ uit ’57 of een Porsche 365 uit ’59 zijn natuurlijk voorbeelden klassieke modellen die nooit meer geëvenaard kunnen worden. Maar ook toegankelijkere auto’s als een Ford Mustang Convertible uit ’67, een VW T2 of een Volvo Amazon zijn klassiekers ten voeten uit. Maar dan rest me wel eens de vraag; denken we over 40-50 jaar ook zo over de auto’s van nu?

Spoiler: het antwoord is JA.

Youngtimers worden namelijk ook steeds populairder. Doordat de prijs een stuk lager ligt dan bij de meeste old timers, aangezien het steeds lastiger is om er een te vinden in een goede staat én daarnaast zijn youngtimers meestal gewoon in een betere staat, omdat ze veel minder oud zijn. Het betreft veelal modellen uit de jaren ’80 en beginjaren ’90. Denk hierbij aan de Porsche 911 van toen, de Saab 93 of VW T3. Maar ook auto’s met een bepaalde cult status, als een Fiat Panda, VW Beatle, Citroën 2CV en een Fiat 500.

Dit zijn dan ook auto’s waar je het beste zo snel mogelijk in kan investeren, want ze worden alleen maar meer waard. Maar welke auto’s van de afgelopen 10-15 jaar hebben nou de potentie om over een jaar of ’50 een écht collectors item te zijn?

Klassiekers van de toekomst

Alfa Romeo 4C Spider

Alfa-Romeo-cpz-Manify1

De Alfa Romeo 4C is nú al een auto waarvan iedereen z’n nek omdraait. Het is een uit de kluiten gewassen, zeer mooi vormgegeven kart. We hebben er al meerdere keren in gereden en het is écht een heerlijk stuk speelgoed en dat zal het over 50 jaar, mits goed onderhouden, nog steeds zijn!

Mercedes SLS AMG

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

De officiële opvolger van de Gullwing uit de jaren ’50 – ’60 is by all means een prachtige auto. Hij kan niet tippen aan het origineel, wat ons betreft, maar ook dit model zal de boeken in gaan als een snoeiharde klassieker.

BMW Z8

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

Deze roadster was al een klassieker op het moment dat hij uitkwam. Er zijn er maar een aantal van gemaakt en was zelfs te zien in James Bond: The World Is Not Enough. In 2003 ging de productie op stop, dus haalt hij nog maar nét dit lijstje..

Spyker C8 Aileron

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

Alleen al omdat er van Nederlandse makelij maar weinig auto’s te vinden zijn is dit een collectors item. De C8 Aileron werd in 2008 op de autosalon in Genève geïntroduceerd en direct was duidelijk dat je deze niet elke dag op de snelweg zou gaan zien.

Mazda MX5

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

Een auto die je nog steeds dagelijks ziet is de Mazda MX5. Een klein, betaalbaar sportwagentje dat heerlijk rijdt. Onlangs is er een nieuw model gepresenteerd, maar wij hebben het over het ‘klassieke’ model.

Audi R8

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

De Audi R8 is een klassieker bij uitstek. Het moment dat het model gepresenteerd werd, waren de wachtrijen maanden tot jaren lang.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

manify-alfa-romeo-giulia-q5

De Giulia staat voor het keerpunt bij Alfa Romeo, vanaf het moment dat dit stijlvolle alternatief voor de zovele Audi’s en BMW’s er kwam maakte Alfa een statement. Zo kan het ook. Zet er een Q achter en vrijwel niemand heeft meer wat te vertellen.

Nissan GT-R

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

Dit is toch gewoon goud?

Tesla Model S

Tesla Model S P90D 4

Dat Tesla met de Model S een ware game changer op de markt heeft gebracht, hoeven we je niet te vertellen. Dit is dan ook de reden dat de Model S een ware klassieker in spé is.

Land Rover Defender

Land Rover Defender1
Foto: Cool ’n Vintage

Op 29 januari 2016 rolde de laatste Defender van de lopende band, waardoor er een einde aan een heel lang tijdperk komt. De Defender ís namelijk al een klassieker. En dat zal het voor altijd blijven.

Volvo XC90

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

SUV’s typeren deze tijd en de XC90 uit 2017 is by far dé allerdikste. Kijk er naar en je weet dat we gelijk hebben.

Porsche 911

Porsche 911 Carrera S - Training - Manify3

De 911 is al tientallen jaren een begrip en dat zal nog wel even zo blijven. Kies een jaar, kies een Porsche 911 en het is over 50 jaar gegarandeerd een klassieker!

Cadillac ELR

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

De Cadillac ELR is een buitengewoon lelijke auto. Wellicht dat er daardoor vrijwel geen van verkocht werden. Tóch is het een van de eerdere hybride auto’s in het hoge segment en daardoor zeer typerend. Juist door de schaarste van dit unieke model zal hij over een tijdje erg gewild zijn!

We zouden het lijstje nog kunnen aanvullen met een aantal Aston Martins, de BMW M3, de nieuwe Ford Mustang, een Maserati Granturismo, vrijwel élke Jaguar of een willekeurige Ferrari. Maar liever horen we van jou welk model we écht even gemist hebben!

In ieder geval de volgende drie, want ook nu worden auto’s gebouwd die over enkele jaren een cult status zullen bereiken:

Fiat Multipla

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

Volgens vele de lelijkste auto ooit gebouwd. Dat is niet waar, want dat is de Ssangyong Rodius, maar hij is potdomme lelijk inderdaad… Tóch begint hij nú al een cult status te krijgen. Zo rijden bijvoorbeeld de boys van Streetlab er in tijdens hun escapades.

Fiat 500

, Deze 16 moderne auto’s zijn de klassiekers van de toekomst

De oude Fiat 500 was schattig, die van nu is gewoon écht mooi. Tenminste, als je ‘m door een typisch Italiaans straatje ziet rijden. In Nederland is hij vooral leuk om naar te kijken, omdat er 9 van de 10 keer een mooie blondine achter het stuur te vinden is.

Toyota Prius

Dit ding heeft er ook nooit goed uit gezien, maar had al een cult status bij de eerst levering. Gegarandeerd dat dit de komende jaren alleen maar bevestigd gaat worden!

Toyota Prius Valencia-6

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…