California dreamin’: Harley-Davidson Low Rider El Diablo

Wát was het een feestje hè, back in the ’80’s. Vooral in Zuid-Californië: de tegencultuur borrelde op tot een kookpunt, en dat werd in 1983 extra kracht bijgezet met de Harley Davidson FXRT.

Nu, 39 jaar later, is-ie weer op de straat, maar dan moderner. Zijn naam? De Low Rider El Diablo, geboren in 2022.

Harley-Davidson Low Rider El Diablo

Klassieker dan de rijhouding en de befaamde Sport Glide kuip ga je het niet krijgen. En dat is precies wat Low Rider El Diablo dan ook heeft. Voeg nog een paar zijkoffers toe en voilà: je bent een Amerikaanse West Coast driver. De iconische look and feel wordt door het felrode custom lakschema extra glas gegeven.

Harley-Davidson Low Rider El Diablo, <strong>California dreamin&#8217;:</strong> Harley-Davidson Low Rider El Diablo

Performance

Performance-wise vallen twee dingen op: alleen de houding straalt al performance uit en er ligt een MilwaukeeEight 117 VTwin in. De Low Rider El Diablo heeft een agressieve, performance-first attitude door zijn verhoogde achtervering en het hoge  stuur, ideaal voor het bochtenwerk.

De MilwaukeeEight 117 V-Twin zorgt voor 168 Nm koppel bij 3500 TPM. Met daarbij nog een extraatje om de motorprestaties naar een next-level te tillen: een Heavy Breather inlaat en een high-flow uitlaat.

Ultieme Californië-gevoel

Het ultieme Californië-gevoel nóg een standje hoger zetten? Dan zet je Californication van de Red Hot Chili Peppers op via de hoogwaardige audio van Rockford Fosgate. De krachtige versterker heeft een ideale pasvorm in de kuip en je connect het makkelijk via Bluetooth. Je krijgt je favo songs te horen via ingebouwde tweeweg speakers.

Details

Om de Low Rider El Diablo de details te geven die hij verdient, geeft Harley een respectvolle knik naar de FXRT uit ’83. Dat is te zien aan de krijtstrepen die vervagen rond de paneelvormen, waardoor er diepte is aangebracht. Daarnaast weten we nu dat goud en rood de ideale kleurencombi is op motoren: de Pale Gold pinstriping schittert op de El Diablo Bright Red vlakken.

En ook de graphics spreken boekdelen. Het Harley-Davidson-script heeft ‘duivelshoorns’ gekregen en je krijgt in het middenconsole een nummertje (1/1500).

Goed, wat gaat dit beestje je kosten? De 2022 Harley-Davidson Low Rider El Diablo heeft een vanafprijs van €35.995,- en daarna kan jij nog aan de slag met extra opties.