First look: maak kennis met de Polestar 3

Onze voorliefde voor Scandinavische vierwielbakken reikt ver. Ja, we weten het, ook Polestar is onderdeel van het Chinese Geely, maar het poolstermerk ademt nog steeds Zweden. Een adem die een nieuwe hap lucht krijgt in de vorm van een derde model. Jawel, de Polestar 3 is in grote lijnen onthuld. In hoeverre gaat het spreekwoord ‘driemaal is scheepsrecht’ op als de eerste twee auto’s al klappers van jewelste zijn?

Hier is de Polestar 3

Nou, op die vraag heeft Polestar zelf een gevat antwoord: “Een auto die zowel de SUV als de EV in een andere context plaatst. Eentje die laat zien dat na 1 en 2 inderdaad 3 komt en nog zoveel meer. Het is de SUV voor het elektrische tijdperk.” Als we de first look bekijken valt er direct iets op. De Polestar 3 brengt Tesla Model X-achtige proporties met zich mee, een associatie die wordt gelegd door de taps toelopende daklijn. Verder spreekt de Polestar 3 een agressievere designtaal dan voorheen: er is duidelijk gebruikgemaakt van het design van de conceptcar Precept. Dat zien we aan de neus en aan de koplampen, maar het komt nóg duidelijker naar voren in de campagnevideo als de ‘3’ van bovenaf wordt gefilmd – check de video onderaan het artikel.

Polestar 3
Foto: Polestar

Een paar specs

Polestar laat nog niet héél veel los, maar heeft wel een tipje van de sluier gegeven. De Polestar 3 krijgt een tweemotorige aandrijflijn en een grote accu voor een actieradius van meer dan 600 km (WLTP). Daarnaast belooft Polestar ook dat we op termijn zonder gedoe koffie kunnen drinken achter het stuur. Door LiDAR-sensoren van Luminar en de rekenkracht van NVIDIA maakt het derde model op termijn autonoom rijden op de A2 mogelijk.

Officiële onthulling Polestar 3 in oktober

In oktober dit jaar krijgen we de officiële onthulling van de Polestar 3. Nog héél even geduld, dus. Nadat de auto zonder toeters en bellen (want dat doet Polestar niet) is gelanceerd gaat de Polestar 3 begin 2023 in productie. Hoeveel Zweedse kronen het Scandinavische/Chinese beestje gaat kosten is nog niet bekend. Helaas, surströmming (eens wat anders dan pindakaas, red.).

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…