Deze 17 kakelverse, iconische Ferrari’s gaan onder de hamer

CREDITS: RM Sotheby's

Van RM Sotheby’s zijn we wel wat gewend dat ze eens in de zoveel tijd een adembenemende autocollectie op de markt pompen.

Maar de nieuwe ‘Factory Fresh Collection’ is er eentje die eigenlijk niet meer te overtreffen is.

Samenstelling van nauwelijks gereden exclusieve auto’s

De Factory Fresh Collection is afkomstig uit de garage van één eigenaar uit Singapore, bestaande uit exclusieve auto’s die nauwelijks kilometers hebben gemaakt. Vandaar dus ook de naam ‘Factory Fresh’. De collectie telt maar liefst 17 Ferrari’s, met als ware uitblinker de Ferrari 512 TR Spider uit 1994. In totaal zijn er in ’94 maar twee andere 512 TR Spider’s gebouwd, terwijl dit ook nog eens de enige 512 TR Spider is met een Blu Scuro Connoly lederen interieur in combinatie met Blu Cobalto lak. En dan te bedenken dat er maar 570 kilometer op de teller staat. Niet heel gek dus dat de auto een waarde heeft van ongeveer 2,60 tot 3,3 miljoen euro.

Factory Fresh Collection, Deze <strong>17 kakelverse, iconische Ferrari&#8217;s</strong> gaan onder de hamer
Foto: RM Sotheby’s

Factory Fresh Collection weet van geen ophouden

Naast de in ’94 gebouwde Ferrari, is er nog een Ferrari Dino 246 GTS uit ’73, een Testarosssa uit ’90 met maar 160 kilometer op de teller, een Ferrari 550 Barchetta Pininfarinas uit 2001 en twee Ferrari 599 GTB Fiorano’s uit 2008 die beide in het zilver komen.

Details van de Factory Fresh Collection

Naast Ferrari’s komen er nog een aantal extra kansen. De twee Jaguars zijn ook geen misselijke bakken, met de XJ220 uit ’93 toch wel als ware parel, al mag de E-Type Series 2 Roadster uit ’69 er ook zeker zijn. Het lijkt wel een eindeloze collectie te zijn. Het aanbod van Britse wagens wordt gecomplementeerd door de Bentley Turbo R Drophead Coupe uit ’91, die als een van de twee tweedeurs exemplaren van dit model het zeldzaamheidsniveau nog maar eens omhoog krikt. Het moge duidelijk zijn dat al deze wagens een flinke smak met geld kosten, maar waarschijnlijk stijgen de auto’s door de jaren heen alleen nog maar verder in waarde. Op 4 november begint de veiling via RM Sotheby’s.

Foto’s: RM Sotheby’s

Source: