Hoe het F1-circus van GP naar GP sprint

Van het Belgische Spa Francorchamps en onze eigen nationale trots op Zandvoort, vliegen Verstappen & Co direct weer door naar de het zonovergoten Italië. Monza staat namelijk alweer te wachten om aankomend weekend door Max Max Super Super Max Max getrotseerd te worden. Maar hoe krijgt de Formule 1 het voor elkaar om elke race naar een compleet ander land en circuit te verhuizen? Beeld en uitleg brengen een hoop duidelijkheid.

Sprintrace van circuit naar circuit: zo beweegt de F1

Elke Grand Prix is het spanning en sensatie. Wie trekt er aan het langste eind om vervolgens op het podium met de eer te mogen strijken. Op tv lijkt alles zo groots opgezet, laat staan als jezelf al eens een race hebt bijgewoond. De Formule 1-auto’s van miljoenen euro’s, garages en de complete motorhomes van de teams. Alles is onmisbaar binnen de sport en gaat elke race mee. Een enkeltje België naar Nederland valt te overzien,?maar hoe krijg je dit in godsnaam voor elkaar voor een race aan de andere kant van de wereld?

formule 1, Hoe het <strong>F1-circus</strong> van GP naar GP sprint
Foto: Bigstock

Van Nederland tot Oostenrijk en Abu Dhabi tot Mexico

De hele wereld is gek van de Formule 1. De sport vol centen, snelheid, sensatie en afgetrainde coureurs verhuisd vandaar ook naar alle uithoeken van de wereld. Een auto past wel in een vrachtvliegtuig. Maar hoe zit dat dan met de tientallen vrachtwagens vol onderdelen, gereedschap en laat staan de home-base waar de teams vergaderen en tot rust komen.

Deze laatste zogeheten motorhomes blijken de meest hypermoderne tech-snufjes te bevatten. Als een echte Transformer klapt een vrachtwagen uit tot een kolos van een bedrijfspand. Deze video brengt je haarfijn op de hoogte van de verhuizing van de Formule 1. Je gelooft je ogen niet wat een organisatie en vervoer er komt kijken bij een ‘onschuldig’ race’je. Vanaf vandaag niet alleen hulde en support voor Max, maar ook voor het logistieke team. Check het zelf maar!

Source: